Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kiszámíthatóság a közoktatásban

Az általános iskolásoknak fontos, hogy kiszámítható, megszokott ritmus szerint történjen az oktatás. A reggel nyolc órára érkező diákokra egész délelőtt tanulás vár, de a nagyobbak ebéd után is folytatják a tananyag elsajátítását.

A csornai Széchenyibe járó alsó évfolyamosoknak öt, illetve hat órája van, a felsősök pedig hat vagy hét órát töltenek az iskolában tanáraikkal. A hittan mellett helyet kapott az órarendben a mindennapos testnevelés.
– Január hónapban tanárképzős hallgatók színesítik az alsós gyerekek hétköznapjait, akik nyolchetes gyakorlaton vesznek részt – fogalmazott Váradi József. Az iskolaigazgató legutóbb elmondta, hogy külön figyelmet fordítanak a tanulók egészséges életmódra való nevelésére, melynek része a napi tornaóra. Az iskolások a tornatermen kívüli heti kétszer edzenek a szabadban. Lehet, hogy nem tartozik a diákok kedvenc elfoglaltsága közé a preventív céllal szervezett iskolafogászat, de az iskola-egészségügy keretében rendszeres fogászati ellenőrzésen vesznek részt.
A pedagógusok és a szülők is egyetértenek abban, hogy minél fiatalabb korban meg kell szerettetni a mozgást a gyerekekkel, akik közül az ügyesebbek versenyeken is részt vesznek. Az alsósok idén a játékos sportverseny országos elődöntő harmadik helyén végeztek. Ráadásul úgy érték el ezt a kiváló eredményt, hogy sportiskolába járó diákokkal mérték össze erejüket – mondta büszkén Váradi József. – A felsősök a futsal megyei döntő negyedik korcsoportjának második helyét szerezték meg – tette hozzá.
A „Vidám betűk” rajzpályázatot a csornai és a környékbeli települések óvodásai számára hirdették meg. A leendő elsősöket „Ovisok az iskolapadban” elnevezésű programra várták, melyen az alsós tanítók vezették be a kisebbeket az iskola rejtelmeibe.
A gyerekek egyik legkedveltebb időtöltése az iskolai farsang, melyen felszabadultan szórakozhatnak, és megmutathatják egymásnak vidámabb arcukat.
A harmadik osztályosok egy részének külön feladat az elsőáldozásra való felkészülés, melyet szívesen vállalnak a lelki élet részeként.

Beküldés dátuma: 2019. 03. 05.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek