Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kinek a térfelén pattog a labda? - A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub eredményeiről

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub elégedett a legutóbbi bajnokságban való szereplésével. Egy esetleges első helyezést figyelembe véve sem tervezik a magasabb osztályba való átigazolást. A sportág művelői jellemzően a negyven és hatvan év közötti korosztályból kerülnek ki.

A Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub második helyezést ért el a kilenc csapat részvételével megrendezett 2016/2017-es őszi-tavaszi bajnokságon, melyen csupán Nagycenk bizonyult jobbnak a beledieknél. A Sopronból több játékost igazolt győztes csapat az utóbbi időben nagyon megerősödött, ezért velük szemben nem érezték annyira megsemmisítőnek a vereséget.
Dr. Gál László szerint az asztalitenisszel olyan sportbarátok kötelezték el magukat, akik már fiatal korukban beleszerettek a játékba. Az utánpótlással komoly gondjaik vannak, mely alól megyei szinten talán csak Sopron és Győr a kivételt. A beledi klub elnöke kortól függetlenül mindenkit arra biztat, próbálja ki ezt a sportágat, mert bármikor el lehet kezdeni. A megszállottak a nyári melegben is edzettek keddenként este hat órától.
– Nagyon szeretjük ezt a sportágat, ezért nem akartunk nyári szünetet tartani – tette hozzá. A tíz csapattal indult idei bajnokság is jól kezdődik, mert az első mérkőzésen 16:2-es győzelmet arattak a Győri Elektromos csapata felett. A játékosállomány nem változott, maradt a régi gárda. A húzóemberek továbbra is Horváth Imre és Hullámos Zsolt, de az elnök megemlítette Németh Elemér nevét is, aki a maga 67 évével országos korosztályos bajnokságokon vesz részt.
Dr. Gál László megjegyezte: csapattársainak tudása tapasztalatukon múlik és kitartó gyakorlásuknak köszönhető. – Remélem, hasonló sikereket érünk el, mint az elmúlt években, és az első három helyezés valamelyikében szeretnénk végezni.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.