Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ki ne akarna egy jól működő intézmény vezetője lenni?

A szombathelyi főiskola matematika-könyvtár szakán végzett Kónya Tamásné Varga Ibolya huszonhat éve kezdte a pedagógus pályát. Diplomájának megszerzése után a marcaltői iskolában kezdett dolgozni. – Tizenhárom évig vezettem az intézményt, és az általános iskola valamint óvoda mellett kollégáimmal létrehoztuk a művészeti alapiskolát is – mondta a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Napköziotthonos Óvoda főigazgatója, aki hozzátette: a csornai intézmény szinte ugyanolyan felépítésű, mint amilyet Marcaltőn irányított. Mivel a pápai kistérséghez tartozó településen kis egységekből állt a komplex létesítmény, mindegyiket egy személyben igazgatta. A csornai oktatási intézmény élére kinevezett pedagógus szerint ennek nagy előnye volt, hogy jól ismerte a részfunkciókat is, ami viszont megnövelte a feladatokat. A 2011 novemberétől kinevezett új vezető az első időszakban  kollégái türelmét kérte, mert tájékozódnia kell a körülményekről. – Elmondtam a többieknek is, hogy nem akarok gyökeres változtatásokat, hiszen  jól működő intézményegységről van szó. Az eddigi eredményeket szeretném  megtartani, és továbbfejleszteni munkatársaimmal együtt, javítani, segíteni az ő tevékenységüket – fogalmazott Kónya Tamásné. Az általa irányított intézmények közül a legnagyobb az általános iskola, amely a kompetencia-mérések alapján is nagyon jó eredményeket mutat, továbbá itt olyan oktatási módszereket alkalmaznak, amelyek mindig a szívügyéhez tartoztak. A főigazgató továbblépési lehetőségnek nevezte a referencia-intézményi cím elérését, melynek előfeltétele, hogy minél több helyen ismerjék az ún.jó gyakorlataikat. A további lépcsőfok, hogy a csornai iskola akár valamelyik felsőoktatási intézmény gyakorlóhelye is lehetne. A széles körben ismert művészeti oktatást egyre többen veszik igénybe, és a riportalany ezt a tendenciát szeretné folytatni. További tehetséggondozó tanszakok indítását nem tervezik, mivel így is szerteágazó a gyerekek által választható képzés.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.