Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kerényis tanévzáró és végzős növendékek tárlatának megnyitója

Összkép címmel tartották meg a csornai Kerényi iskola végzős képzőművészet tanszakos növendékeinek tanévzáró tárlatát.

– Komoly gondolatok, üzenetek átadására és közvetítésére képes a művészet minden ága. Ezek az eszményi gondolatok azok, amelyek az embert különbbé teszik – mondta Major András. Az alpolgármester a művészetek nevelésben betöltött szerepéről is beszélt. Aki alkot valamit, nemcsak a tárgyak, hanem a lélek birodalmában is megmerítkezett – fogalmazott.
– Az itt kiállított alkotások az egész tanév eredményes munkáját tükrözik. A tanárok útmutató, támogató munkáját és szakmai felkészültségét is dicséri a gyermekek magas színvonalú kiállítása – tette hozzá. Major András a tárlatlátogatóknak élménydús elmélyedést kívánt, a diákoknak pedig gratulált a megyei és országos versenyeken való részvételért, valamint a kiváló eredményekért.
Ladjánszki Zsófia olyan témát választott a tanévzáróra, mellyel fel tudta eleveníteni az évek során elsajátított technikák nagy részét: előkerült a diópác, a színes ceruza, az olajfesték, a tűfilc, az akvarell és a pasztell ceruza. A végzős növendék felkészítő tanára Pápai Miklós.
Eőry Áron szintén Pápai Miklóstól tanulta a képzőművészet alapjait. Kimerevített textíliáját nagyon „hálás” műnek tartja, mert bárhogy mozgatja, lényegét tekintve akkor sem változik. A tárlón látható figuratív alakzatokat pedig mélynyomásos technikával állította elő.
Márkus Júlia izgalmas témához nyúlt: porpasztell technikával készült, naplementét idéző önarcképe egybe tükörként is funkcionál, melyen átnézve saját fejformáját láthatja más irányból. Az alkotás összeállításában Pápa Miklós volt a segítségére.
Kantó Zsuzsanna 10. évfolyamos továbbképzős tanuló. Sokat köszönhet tanárának, Szilágyiné Jéger Teréziának. Az utazást, természetjárást, fotózást kedvelő fiatal képei átélt élményeit elevenítik fel. A kiállított képek egy része Dör határában, a Rábaköz falvaiban készültek el. Egyik kedvenc alkotásán egykor magyar gróf tulajdonában lévő szlovák kastélyt ábrázolja, mely műve temperával készült.

Beküldés dátuma: 2018. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek