Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kerényis tanévzáró és végzős növendékek tárlatának megnyitója

Összkép címmel tartották meg a csornai Kerényi iskola végzős képzőművészet tanszakos növendékeinek tanévzáró tárlatát.

– Komoly gondolatok, üzenetek átadására és közvetítésére képes a művészet minden ága. Ezek az eszményi gondolatok azok, amelyek az embert különbbé teszik – mondta Major András. Az alpolgármester a művészetek nevelésben betöltött szerepéről is beszélt. Aki alkot valamit, nemcsak a tárgyak, hanem a lélek birodalmában is megmerítkezett – fogalmazott.
– Az itt kiállított alkotások az egész tanév eredményes munkáját tükrözik. A tanárok útmutató, támogató munkáját és szakmai felkészültségét is dicséri a gyermekek magas színvonalú kiállítása – tette hozzá. Major András a tárlatlátogatóknak élménydús elmélyedést kívánt, a diákoknak pedig gratulált a megyei és országos versenyeken való részvételért, valamint a kiváló eredményekért.
Ladjánszki Zsófia olyan témát választott a tanévzáróra, mellyel fel tudta eleveníteni az évek során elsajátított technikák nagy részét: előkerült a diópác, a színes ceruza, az olajfesték, a tűfilc, az akvarell és a pasztell ceruza. A végzős növendék felkészítő tanára Pápai Miklós.
Eőry Áron szintén Pápai Miklóstól tanulta a képzőművészet alapjait. Kimerevített textíliáját nagyon „hálás” műnek tartja, mert bárhogy mozgatja, lényegét tekintve akkor sem változik. A tárlón látható figuratív alakzatokat pedig mélynyomásos technikával állította elő.
Márkus Júlia izgalmas témához nyúlt: porpasztell technikával készült, naplementét idéző önarcképe egybe tükörként is funkcionál, melyen átnézve saját fejformáját láthatja más irányból. Az alkotás összeállításában Pápa Miklós volt a segítségére.
Kantó Zsuzsanna 10. évfolyamos továbbképzős tanuló. Sokat köszönhet tanárának, Szilágyiné Jéger Teréziának. Az utazást, természetjárást, fotózást kedvelő fiatal képei átélt élményeit elevenítik fel. A kiállított képek egy része Dör határában, a Rábaköz falvaiban készültek el. Egyik kedvenc alkotásán egykor magyar gróf tulajdonában lévő szlovák kastélyt ábrázolja, mely műve temperával készült.

Beküldés dátuma: 2018. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • „Csorna és a Premontrei Rend elválaszthatatlanok”

  Miről ismerszik meg leginkább a csornai lét, az itt élők identitása? A válaszok közt biztosan előkelő helyen szerepelnek Szent Norbert követői, a 900 éves fennállásukat ünneplő premontreiek.

 • Körzeti tűzoltóverseny a farádi pályán

  A Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Farád Község Önkormányzata és Farád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének közös szervezésében került megrendezésre a 2018.

 • Fiatalok ismerkednek a népi húros hangszerrel, a citerával

  – A zenénken keresztül szeretnénk közelebb hozni az emberekhez a múltat, azon belül a népzenét, szebbé tenni saját és hallgatóságunk hétköznapjait, és tenni azért, hogy a citerazene fennmaradjon továbbra is – fogalmazta meg hitvallását a Szili Linkószer Zenekar, mely negyedik alkalommal tartotta meg a Rábaközi Citerás Találkozót a rábaközi településen.

 • Ez a pünkösd más volt mint a többi: felavatták a megújult óvodát és bölcsődét

  A tizenötödik jubileumához érkezett beledi pünkösdi fesztivál a megszokott állandóság mellett évről évre változik valamennyit.

 • Hantech: Sikeres vállalkozás a régióban

  „Maradj itthon, ne vándorolj el!” - ezt a szlogent tűzte ki maga elé a Hantech Zrt. A szakmunkások képzésében élen járó üzem mindent elkövet annak érdekében, hogy helyben tartsa a jó munkaerőt, hisz jövőjének egyik záloga a szakértelem.