Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kapuvár polgármestere korrekt módon tájékoztatja a helyieket

A kapuvári városházán tartott január végi testületi ülésen három önkormányzati cég vezetője számolt be tevékenységéről. Hámori György összefoglalójában a folyamatban lévő pályázatokról, valamint egy nemrég elterjedt rémhírről is beszélt.

A kapuvári testületi tagok az idei első ülésen egyfajta ráhangolódásnak szánták a napirendi pontokat. A fő hangsúlyt az önkormányzat tulajdonában lévő cégek idei esztendőre vonatkozó elképzeléseire helyezték.
– Eddig az volt a szokás, hogy beszámolóikkal együtt, májusban nyújtották be üzleti tervüket, amit én régóta kifogásoltam. Mindegyik ügyvezető egyetértett azzal, hogy januárban tárgyaljuk meg, mert így könnyebben terveznek és az önkormányzat is jobban látja előre a cégek 2018-as működését – fogalmazott Hámori György.
A polgármester ezt követően a reális célokat kitűző Kapuvári Hőszolgáltató Kft. beruházásairól beszélt. A több tízmilliós nagyságrendű fejlesztés még nincs lezárva, hiszen mindig van javítanivaló a távhőrendszeren. A városvezető megemlítette, hogy sajnos vannak, akik évek óta tartoznak a szolgáltatás díjával. Szerinte a hátralékosok hozzáállásukkal a közösségnek ártanak, mert ha időben teljesítenék fizetési kötelezettségeiket, az összeget a hőszolgáltató korszerűsítésre fordíthatná.
A Kapukom Kft. szintén terítékre került a testületi ülésen. A városi tulajdonú vállalkozásnak megújult a gépparkja, de az automatizálás sajnos nem jár együtt a jó szakemberekkel. Ők is munkaerőhiánnyal küzdenek: tavaly október óta betöltetlen például a traktorosi állás. A kft. tevékenységének eredményei napról napra nyomon követhetőek a városban, de hogy mindenről tudjanak a helyiek, Hámori György elmondta: tovább folytatódik a balatonakali tábor családi nyaralóinak kialakítása, s mindez úgy, hogy megfizethető áron jussanak hozzá a kapuváriak.
A polgármester kiemelkedően jónak minősítette a Kapuvári Kéz-Mű Kft. működését. Annyi a munkájuk, hogy lassan náluk is munkaerőhiánnyal kell számolni. A közhasznú cég tartalmas, célokkal teli életet kínál a sérült embereknek, akik az itt szerzett keresetükkel talán könnyebben fedezik kiadásaikat.

A technikai jellegű napirendi pontok közül Hámori György kiemelte a polgármesteri hivatal működéséről szóló értékelést. Úgy véli, aki csak kívülről szemléli a városháza működését, hamar kritikus hangon beszélhet az ott folyó munkáról, de a belső folyamatokat ismerve el kell ismerni a dolgozók erőfeszítéseit. A hivatal munkatársai nem csak saját rutinfeladataikkal foglalkoznak, hanem egyéb területeken is megállják a helyüket úgy, hogy egész éven át gördülékeny az ügyfelek kiszolgálása, valamint határidőre elkészülnek a teendőikkel.

A polgármester továbbá arról beszélt, hogy a Kapuvári Sportegyesület TAO-támogatásból újítja fel a pályát, a munkálatokhoz szükséges 30 százalékos önerőt pedig az önkormányzat biztosítja. A felújítás ideje alatt, vagyis már a tavaszi bajnoki idény hazai mérkőzéseit is más pályán játsszák a csapatok, de az őszi szezont már Kapuváron tervezik.
Átmeneti időszakban van a KSE, mert dr. Benedek Zoltán elnöki megbízatásának ideje lejárt, és egyéb elfoglaltsága miatt nem vállalja tovább a tisztséggel járó feladatokat, viszont amíg nem találnak megfelelő személyt helyette, fél évvel meghosszabbították a mandátumát.

A testületi ülésen közbeszerzési eljárások indításáról is tárgyaltak a képviselők. Hámori György ezzel kapcsolatban megjegyezte: Ez olyan tervezet, amely év közben csak bővül, aminek nagyon örülnek, mert újabb sikeres pályázatokat jelent a város életében. Hamarosan megkezdődnek a tavaly elnyert projektek kivitelezési munkálatai, ami nem lesz egyszerű, mert az építőiparban folyamatosan emelkednek az árak, és egyébként is nehéz szakembert találni.
Több mint 100 millió forintból fogják megvalósítani a – város legakutabb pontján – a Táncsics u. – Hunyadi u. környékén a csapadékvízelvezető-rendszer rekonstrukcióját.

„Megkezdődött a kampány!” - ezzel a gondolattal kommentálta Hámori György azt a hírt, mely nemrégiben jelent meg az egyik közösségi oldalon. A városvezető szerint egyeseknek ez csak arra jó, hogy hergeljék az embereket.
Történetesen a környékbeliek megosztásaikon keresztül nemrég azzal rémisztgették egymást, hogy átmeneti tábort hoznának létre Miklósmajorban. Kapuvár polgármestere már első alkalommal sem értette, hogy mire alapozzák ezt a feltételezést, hiszen az építmény eleve alkalmatlan arra, hogy bárki belakja. Ráadásul az országban működő táborok is konganak az ürességtől
– Nem is értem, hogy vetődik fel mindez, amikor az országban megszámlálható a migráns, és olyan stádiumban vannak, hogy nem feltétlenül kell zárt táborokba lenniük – tisztázta a félreértésre okot adó híresztelést a polgármester.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Változások a kiskórházak életében

    Teljes ágykihasználás mellett működik a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs részlege, ami kisebb várólistát eredményezett.

További hírek