Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Kapuvár mesterlövésze eredményes versenyszezont zárt

A sportlövészetet sem kímélte a pandémia tavaszi és ún. második hulláma. Szabó M. Károly a két időszak között, vagyis júniusban még versenyezhetett. A jelenlegi helyzetben, az óvintézkedések betartásával  még működik a sportlövészet – tudtuk meg a kapuvári mesterlövésztől.

2020 elején még jól indultak a dolgok Szabó M. Károly számára, aki február végi vizsgával záruló fegyverismereti tanfolyamot szervezett Kapuváron. Egy hét múlva viszont leállt minden, mert a Magyar Sportlövők Szövetsége a kormány által kiadott rendelkezéseknek megfelelően betiltotta az összes versenyt.
– A meghirdetett versenyekből nyilván nem tudtuk mindet lefuttatni, mert az áprilisi elmaradt, de a júniusi és a szeptemberi már jól sikerült, ezenkívül a Puskás-lőversenyt is le tudtuk bonyolítani.
Szabó M. Károly a nyár közepén kezdődött versenyszezonban tizenhárom alkalommal mérette meg magát, ahonnét a következő eredményekkel tért haza: tíz arany, ugyanennyi ezüst, valamint egy bronz elismerés, és egy gyorspont ezüstérem. Utóbbiról elmondta, hogy lényegesen rövidebb idő alatt kell végrehajtani a feladatokat, mint a nemzeti bajnokságokon, hiszen ott 5 lövésre 5 perc az adott idő, itt pedig 5 lövésre 25 másodperc áll rendelkezésre.

Szabó M. Károly az első júniusi tréningen 190 köregységet ért el sportpisztollyal, de a többi versenyen is hasonlóan teljesített. Az országos bajnokságot 187 köregységgel nyerte meg. Tavaly lecsúszott a dobogóról, ezért idén még jobban szeretett volna bizonyítani, ami végül sikerült a kapuvári Bázis SE lövőjének. A megyei robbanófegyveres bajnokság korosztály nélküli kategóriájában szintén megszerezte az elsőséget.
Szabó M. Károly elmondta, hogy aki fiatalabb korában kezdte ezt a sportot, a 60 pluszosok között is hozza a jó eredményeket.

A közel nyolcvan taggal működő Bázis SE abban bízik, hogy előbb-utóbb lesz saját lőtere. A minősítő versenyeket a Kemenesmagasiban bérelt területen tartják meg. Aki fegyverrel rendelkezik, legalább évi két alkalommal részt kell vennie a minősítőversenyeken. Szabó M. Károly Babóton, Győrben és Sopronban szokott tréningezni.

Beküldés dátuma: 2020. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés