Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Kapuvár hosszú távra tervezi jövőjét

Cseh nagyköveti vizit Kapuváron:

– Nagy szeretettel köszöntjük a nagykövet asszonyt Kapuváron. Hamarosan átmennénk a kórházunkba, ahol megmutatnánk azt a különleges gyógyászati eljárást, amely se Magyarországon, se máshol Európában nincs – invitálta exkluzív vendégét Németh Csóka Gábor az érbetegek kezelésére kialakított, 115 ágyas részlegbe. Helena Bambasová meglepve hallgatta dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos tájékoztatóját, amely szerint akkora az érdeklődés a szénsavhóval történő eljárás iránt, hogy kb. 700 - 800 előjegyzett beteggel számolnak, ezért a jelentkezőknek 9 - 10 hónapos várakozási időre kell számítaniuk.
Mivel Kapuvár kistérségi központ, ezért ha fejlesztésről van szó, az mindig a Rábaközre vonatkozik. Gyakran nekiszegezik azt a kérdést, hogy mikor jönnek a befektetők – mutatott rá a problémára Hámori György, aki szerint a  a kapcsolatok hozadékát nem így kell mérni. Sokszor a jó példák átvétele és azok napi munkába való beültetése ennél is többet számít. – Lehet, hogy a találkozók nem hoznak kézzel fogható eredményt, de hogy hosszú távon megéri, abban is biztos vagyok – mondta Kapuvár vezetője.
A Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete az egészségügyi komplexum megtekintése után a polgármesteri hivatalban élvezhette a kapuváriak vendégszeretetét. – A 2006-ban felállt képviselő-testület jelképesen is tágra nyitotta a város kapuit. Az elmúlt években tizenegy ország, tizenegy városával alakítottunk ki nagyon jó kapcsolatot, és reméljük, hogy egy cseh település is ebbe a körbe fog tartozni – mondta Hámori György polgármester. Helena Bambasová válaszul leszögezte: viszonylag rövid ideje, fél éve kezdte meg működését Magyarországon, ezért csak most kezdi felfedezni hazánkat. Az első régió, ahol alaposabban körülnézett, Győr-Moson-Sopron megye, melyet iparilag fejlett, gazdag térségnek ismert meg.

Ausztriai magyar nagykövet látogatása:

Az Ausztriával több sikeres uniós pályázatot kivitelező Kapuvár baráti találkozóra hívta Szalay–Bobrovniczky Vince nagykövetet. A bécsi hivatalt nemrég elfoglaló diplomatának feltett szándéka, hogy tevékeny részt vállaljon a határ menti kapcsolatok megerősítésében, ezért már több hazai városban tett hivatalos látogatást. Szerinte Kapuvár kiváló pozíciókat hozott létre a külföldi vendégek fogadására, ezért arra törekszik, hogy minél szélesebb körben reklámozza az egyedi adottságokkal rendelkező régiót. A folytatásról elmondta: idén őszre tervezik azt a fórumot, amelyen magyar–osztrák határ menti térségek vezetői  értekeznek egymással. Őexcellenciája miután megtekintette a perifériás érbetegség gyógyítására szolgáló kapuvári egészségügyi intézményt, a polgármesteri hivatal tanácstermében bejelentette: népszerűsíteni fogja a látottakat a bécsi magyar nagykövetségen. A Flóra Termálfürdő szintén elnyerte a tetszését, ezért kilátásba helyezte, hogy meghívják az ittenieket egy bécsi idegenforgalmi bemutatóra. A nemrég a Hanság-főcsatornán átadott, Báró Berg Gusztávra keresztelt kerékpáros-gyalogos híd szintén szép példája a két ország közötti együttműködésnek. – Köszönöm a kiemelten szívélyes fogadtatást, nagyon szép napot töltöttünk itt, amely élmény volt – hangzott a sajtótájékoztatón.

 

Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.