Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Kapuvár focicsapata ütőképes kerettel készül az őszi idényre

Maradéktalanul teljesült a KSE első csapatának tavalyi célkitűzése: ahogy 2022-ben, úgy idén is felállhattak a dobogóra, ráadásul az U19-es Nebuló focistái a második helyen végeztek. Az infrastruktúra területén is előreléptek: jó minőségű pálya és megfelelő öltözők segítik a meccsek lebonyolítását.

Maximálisan elégedett focistái teljesítményével a KSE vezetősége, és ami talán ennél is fontosabb, a szurkolók és a kapuváriak is hasonlóan vélekednek. Böcskör Zsolt a Rábaközi Televíziónak adott interjújában kifejtette: jól sikerült a szezonzáró mérkőzés és mindössze két ponttal maradtak le a második helyről. Akaratlanul is beindult a számolgatás: mi lett volna ha, még eggyel többször nyernek, de ez már csak szőrszálhasogatás, mert így is elégedettek, ráadásul úgy, hogy szezon közben volt egy edzőváltás. A szezon elején nem úgy alakultak a fejlemények, ahogy szerették volna és kevésbé voltak motiváltak a fiúk. Majer János korábbi edző jelezte: frissítésre lesz szükség ahhoz, hogy megőrizzék az eddigi eredményeket, ezért Csermely Imre váltotta őt a kispadon. Böcskör Zsolt szerint az új edző jó érzékkel nyúlt a csapathoz: 9 mérkőzésből 6 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 1 vereség lett.

A július 3-ával induló felkészülési időszakban öt olyan játékos fog bekapcsolódni az első csapat munkájába, akik a KSE labdarúgásának jövőjét jelentik. Még mielőtt augusztus második hetében megkezdődne az őszi bajnokság, tartanak egy kupameccset. A bajnoki rajt előtt öthetes, erőnléti edzésekkel kiegészített felkészülés vár a focistákra. Egyelőre három újonnan igazolt játékossal vágnak neki az őszi idénynek, ami komoly erősítést jelent a csapatnak, de néhány távozóval is számolnak. Bognár-Barzsó László korábban munkahelyi elfoglaltság miatt hagyta abba a futballt, de nagy örömükre csatlakozik a kerethez.
Böcskör Zsolt abban bízik, hogy a közösség ereje és a labdarúgásban szerzett tapasztalat továbbra is garantálja az eredményeket. A focicsapat jelenlegi összetételét ideálisnak tartja: megvan húzóemberük, de megfelelő arányban vannak köztük idősebbek és fiatalok. Az idegenből érkezetekkel kapcsolatban kijelentette: – Úgy gondolom, hogy aki felveszi a kapuvári mezt, teljes szívvel és lélekkel harcol a városért – mondta a KSE elnöke, aki saját példájából indult ki, mert ő is focizott más településen, de maximálisan azonosult akkori klubcsapatával. Nyilván minden meccset szeretnénk megnyerni, de hogy mennyi sikerül, az a befektetett munka eredménye lesz. Nincs rajtunk kényszer, az elsődleges, hogy igazi közösséget alkossunk. A jó labdakezelés és technikai tudás megvan a csapatban, több játékos NB-s osztályokban játszott, csak össze kell hangolni az egészet. Ehhez van szükség a jó edzői stábra.
Nagy fejtörést okozott a menedzsmentnek, hogy a növekvő költségek, az emelkedő energiaárak mellett is hozzák a megszokott színvonalat. Megtalálták a módját, hogy mivel lehetne spórolni, például a téli hónapokban összevont edzéseket tartottak – mondta a KSE elnöke. Szerinte még az ellenfeleik is szívesen játszanak a kiváló felépítésű kapuvári pályán.
– Folyamatosan fejlesztünk – jellemezte a KSE infrastrukturális és tárgyi adottságait. A Nebulo FSE TAO-pályázatán a bérpálya körül labdafogó hálót csináltatnak hamarosan.
Óriási előrelépést jelent a klub életében az a beruházás, mely ha elkészül, lényegesen megkönnyíti a tornák lebonyolítását. Az egykori vendéglő épületében alakítanak ki több öltözőt és kiszolgálóhelyiséget.

Beküldés dátuma: 2023. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

  • A KSE számít a saját nevelésű utánpótlás játékosokra

    A felnőtt csapattal együtt 200-an fociznak a Kapuvári Sportegyesületnél. A legtöbb játékos az utánpótlás bázist biztosító Nebuló FSE-től kerül ki – mondta Böcskör Zsolt, a KSE elnöke, aki sportegyesület infrastrukturális fejlesztéseiről is beszélt.

További hírek