Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jó kezekben a csornai kórház belgyógyászatának irányítása

Dr. Winiczai Zoltán igazgató médiánkat arról tájékoztatta, hogy a volt osztályvezető főorvos pályázat útján nyerte el a belgyógyászati mátrix osztály vezetésére szóló megbízatást. A nemrég kinevezett orvos feladata összetett, hiszen a fekvőbeteg részleg irányításán túl fenntartja a kapcsolatot a háziorvosokkal, valamint ő koordinálja az intézmény szakmai, tudományos tevékenységét. A jövőben szeretnék összehangolni a betegségmegelőzést, a gyógyítást és a rehabilitációt - tette hozzá az igazgató.
Dr. Vályi Péter 2005-ben távozott a Margit Kórházból, és az akkori Egészségügyi Minisztérium népegészségügyi főosztályára került, ahol jelentős szerepet vállalt a hazai szűrővizsgálati és egészségfejlesztési program kidolgozásában. A 2006-os kormányváltással megszűnt a főosztály, ezért dr. Vályi Péter az orvosszakértői intézet jogutódjaként működő  Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértő Intézetben folytatta pályafutását. Tavaly októberben szerzett tudomást arról, hogy stabil vezetője van a csornai intézménynek, s mivel az igazgatóval korábban is jó szakmai kapcsolatot ápolt, szívesen tért vissza korábbi munkahelyére. Dr. Vályi Péter úgy érzi, hogy adósa Csornának, és szeretné megszolgálni a 2005-ben átvett városi kitüntetést.
- Célkitűzésem, hogy a szigorúan vett betegellátás mellett jobban összpontosítsunk a megelőzésre, és ne kizárólag a betegség, hanem a beteg ember legyen a központban saját fizikai és társadalmi környezetével. Olyan modellben gondolkodnak, amelyben a rehabilitációt sem külön egységként kezelnék, mi több, magában foglalná az állapotromlás megelőzésének szemléletét. Dr. Vályi Péter úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz a Rábaköz jobb kórházi és belgyógyászati ellátása érdekében, melyhez várja  környezete támogatását.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.