Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Jelmezes bemutató és táncverseny Babóton

A babóti tagiskola farsangi mulatságán jól láthatta a közönség a jelmezes felvonulókat; mert miután bemutatkoztak a színpadon, közvetlenül a nézők előtt is tettek egy gyors tiszteletkört. Az érdeklődők megtekinthették a Movement Dance Club babóti csoportjának előadását is, ami azért  számított rendkívülinek, mert első alkalommal mutatták be tudásukat a “hazai pályán”. A merészebbeknek még ez sem volt elég: ők beneveztek a táncversenyre is.

Vida Zoltán lassan harminc éve tanít a babóti általános iskolában, ahol először napközis nevelőként foglalkoztatták, majd 2007-ben őt bízták meg a Kapuvárhoz csatlakozó tagintézmény vezetésével. Az idei tanévben huszonhét kisdiákkal foglalkoznak Babóton. El kellett fogadtatni az érintettekkel, hogy tagintézményként valamilyen szinten a kapuvári térségi iskolához kell igazodni. A “gazda intézménnyel”az évek során összecsiszolódtak, s mára zökkenőmentes az együttműködés. A havonta tartott vezetői értekezleteken a pedagógusok mindent megbeszélnek.
Az igazgató megjegyezte: Náluk is az az általános tendencia jellemző, hogy az ambiciózus, tettre kész gyerekek mindenütt megállják a helyüket.
A készségtárgyakat összevont tanulócsoportban sajátítják el a gyerekek, de a matematikát, a magyart és a környezetet külön tanulják a kisebbek és a nagyobbak. A tanulócsoportos foglalkozásokon nyilván nagyobb felelősség hárul a pedagógusokra is. A kis iskolák nagy előnye viszont, hogy a létszámból adódóan jóval több idő jut mindenkire. Az intézmény technikai hátterének megteremtéséhez sok segítséget kaptak a térségi iskolától és a kapuvári önkormányzattól.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.