Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Isten éltesse Boris nénit!

Az Egyeden született Szalay Antalné férje révén került Bogyoszlóra, Vicára, majd Beledre, ahol megérhette ezt a szép kort.  Az idős asszony megélte a két világháborút, és az azokat követő megtorlásokat, amikor a padlássöprés idő-
szakában az ő férjéért is eljött a fekete autó. De a molnár felesége ekkor sem csüggedt, mert kitartóan látogatta párját a rendőrségi fogdában, ahonnét a templomba vezetett az útja, mielőtt hazament volna öt gyermekéhez. Ők azóta felnőttek, és megteremtették a nyugodt életet édesanyjuknak. Az ünnepelt egyik fia, Szalay Antal a Beled díszpolgára címet is kiérdemelte munkásságával, és a Provertha Zrt.remélhetőleg sokáig ad még megélhetést a dolgozóknak.
A Németországban élő család tagjai egymás után örvendeztették meg Szalay Antalnét. Andrea Szalay arról beszélt, hogy az unokák is érezték, amikor szüleik  nehéz teherként cipelték az oroszok kegyetlenségeit, de mára megszabadultak ezektől a lelki terhektől. Gregor Szalay szintén a harmadik generáció tagja, aki szívesen emlékezett a nagyival töltött, már kevésbé vészterhes időszakra. Dr. Szalay László  felolvasta édesanyjának azt a levelet, melyben Gerd Hager, Pforzheim főpolgármestere küldte el az idős asszonynak jókívánságait.
A római katolikus egyház részéről Havassy Bálint László beszélt Beled legidősebb polgárához.  A plébános hálát adott azért, hogy Boris néni ilyen sok erőt kapott viszontagságoktól sem mentes, hosszú életéhez. A Bibliában 150 zsoltár van, mellyel Isten azt üzeni, hogy akár eddig is tarthatna az emberi élet – mondta Béres László evangélikus tisztelendő.
A bensőséges ünnepen munkatársunknak nem sikerült megszólaltatnia a meghatottan mosolygó, gratulációkat fogadó Boris nénit, aki viszont elküldte stábunknak Ernest Hemingway néhány sorát, melyben benne foglaltatik hosszú életének hitvallása: «Emberi törvény kibírni mindent s menni mindig tovább, akkor is, ha már nincsenek benned remények és csodák».
Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.