Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ismét gyerekzsivajtól hangos Csorna bölcsődéje

A koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli szünet feloldása után több mint ötven kisgyermeket visznek a csornai bölcsődébe, ahol a szülők előrejelzése alapján folyamatosan nő a létszám.

– Csorna város polgármestere 2020. március 16-ától rendelt el bölcsődénkben rendkívüli szünetet. Intézményünkben ez idő alatt is folyamatosan biztosítottuk a gyermekek ellátását. Kezdetben négy-öt kisgyermek volt jelen intézményünkben, majd ez a létszám folyamatosan növekedett és mire a rendkívüli szünet végét jelezték, közel harminc kisgyermek járt a bölcsődébe. Így nálunk nagyon szükségessé vált a rendkívüli szünet feloldása – mondta Szür Bernadett. – Ezt követően május 25-étől már jóval nagyobb létszámban, a negyven főt átlépve, folyamatosan növekedett a benti gyermeklétszám. Mai létszámunk eléri lassan az ötven főt és a szülők előrejelzése alapján növekedni fog a továbbiakban is – tette hozzá a bölcsődevezető.

A csornai bölcsőde vezetője jelezte, hogy a rendkívüli szünet idején a szülők nem mehettek be az intézménybe, a kolléganők az ajtónál fogadták, majd átöltöztették és vitték tovább a csoportszobába a gyerekeket, valamint a délutáni hazaadás is ugyanígy zajlott náluk. A szülők csengettek, majd a bölcsődei dolgozók megnézték, hogy ki érkezett és ezt követően vitték ki a gyermekeket felöltöztetni. A napi tájékoztatás után adták át a szülőknek a gyermekeket. Miután feloldották a rendkívüli szünetet, a szülők bemehettek az intézménybe, de arra kérték őket, hogy a bölcsődei módszertani előírásokat és javaslatokat követve maszkot használjanak a belépéskor. A bejárati ajtókhoz cipőfertőtlenítő-szőnyeget és kézfertőtlenítőt helyeztek el és kérték ezek használatát. – Nagyon együttműködőek a szülők, de a gyerekek is betartják a kért óvintézkedéseket – jegyezte meg Szür Bernadett.

Beküldés dátuma: 2020. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek