Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Irány az Adriai-tenger? Hogy így lesz-e, nemsokára kiderül

Törekiné Takács Beáta úgy gondolta,  az osztályába járó gyermekek vannak olyan ügyesek, hogy át tudják élni a pásztorjáték misztériumát. A diákok küldetésnek tekintették a betlehemezést és az arra való felkészülést, melyre a felhívás alapján bármelyik osztály pályázhatott volna. A pedagógus elmondta, hogy szigorúan tartani kellett magukat a pályázatban meghatározott  műsoridőhöz, de a fellépők és az előadások számát is meghatározták. Szintén pontokat érdemel a tanulók által vezetett betlehemes napló formai megoldása: feltüntették az előadásokat, a felhasznált kellékeket, de az értékelésnél sokat nyom a latba a forgatókönyv milyensége és a nézők véleménye, valamint a médiában való megjelenés is. Mindent pontosan dokumentáltak: a fellépéseket, az előadások helyszíneit, az esetleg ott készült videofelvételeket, fényképeket. Az öngondozásos pályázat teljesítését szúrópróbaszerűen ellenőrizték. A felkészítő tanár rengeteg forrásanyagot átnézett, hogy a  tanulók előadása hiteles legyen, a korhű ruházat összeállításában pedig a szülők és a nyugdíjas pedagógusok is közreműködtek, ezenkívül Radó Tamás atya a templom jelmezeiből adott kölcsön az iskolásoknak.
A tét nem kicsi, hiszen az első három helyezett csoport utazhat az Adriai-tengerhez. A kapuvári diákok azért még nem csomagolnak be a bőröndbe, de szeretnének ott lenni a legjobbak között. Túl sokáig nem kell izgulniuk, hisz az eredményhirdetés márciusban várható. Törekiné Takács Beáta igazgatóhelyettes szerint viszont nem ez a lényeg, hanem az  élményekben gazdag együttlét, ugyanúgy, mint az iskola legutóbb nyilvánosságot kapott tavalyi egészség- és sportnapján.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

További hírek

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.

 • Ízig-vérig pedagógus - Karakai Anna 90 éves

  A pályaválasztásban sokat jelentett számára, hogy tanárai rendre biztatták és amikor kevés remény látszott arra, hogy megvalósítsa terveit, érzései akkor sem hagyták cserben, bízott magában.

 • A klasszikus sportágak mellett újítana a CSSE

  A Csornai Sportegyesület minden egyes megmozdulása a helyiek érdekében történik – mondta Családi János.