Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Ingyenes keresztféléves képzések a Berg Gusztáv Szakképző Iskolában

A Soproni Szakképzési Centrum Berg Gusztáv Szakképző Iskolája többféle szakmai képzést indít felnőttek számára. A hónap végén induló képzések jelentkezési határideje február 25-e. A részvétel feltétele nyolc osztályos általános iskolai végzettség, illetve egészségügyi alkalmassági vizsgálat.

Berg Gusztáv Szakképző Iskola tavaly indított először keresztféléves képzéseket az intézményben, ezért amikor a Rábaközi Televízió kamerája Kapuváron járt, épp vizsgaidőszak volt. Nagyné Szabó Nikoletta igazgató elmondta, hogy három szakmát szeretnének indítani: a festő-mázoló-tapétázót, a kereskedelmi-értékesítőt és az asztalost. A felnőttképzési szerződés alapján szervezett, egyéves rövidített iskolarendszerű képzés heti két-három napos elfoglaltságot jelent a résztvevőknek. Az iskola keretein belül tesznek eleget az összefüggő szakmai gyakorlatnak. 2025 februárjában teheti le a szakmunkásvizsgát és szerezheti meg a szakmai végzettséget az, aki most kezdte el a tanulmányait.
Új dolog a három hónapig tartó üzletvezető képzés. A programkövetelmény magában foglalja a szakmai képzés tartalmi követelményeit és a szakmai képzéshez kapcsolódó – a szakmai képzéstől elváló és függetlenül szervezett - képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását. Az üzletvezető képzés előfeltétele a kereskedelmi végzettség, valamint legalább egy éves, kereskedelemben eltöltött gyakorlat.
Az intézmény várja a jelentkezőket. A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról lehet letölteni, illetve bővebb információ kérhető személyesen a Berg Gusztáv 2. szám alatt megtalálható intézményben. Az iskola telefonszáma: +36 70/199-67-74

Beküldés dátuma: 2024. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek