Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Idén még nagyobb népszerűségnek örvendenek az Erzsébet-táborok

Két nap alatt elkapkodták a jelentkezők a Kapuvári Rábaközi Művelődési Központ által meghirdetett Erzsébet tábor férőhe-lyeit – nyilatkozta az igazgató. Henye Zsuzsa és kollégái tisztában vannak azzal, hogy milyen nagy segítség a szülőknek, ha biztos helyen tudják gyermekeiket a szünidőben.

Eseménydús hónapok elé néznek a kapuvári Erzsébet-táborok szervezői: június 29-ével elindultak az egyhetes turnusok. Az augusztus 20-i hét kivételével a nyár legvégéig, nyolc héten át nyaralhatnak a gyerekek a művelődési központ szervezésében.

A járványveszély miatt korlátozták a táborozók létszámát, ezért maximum húsz fővel indulhat el egy-egy csoport. Idén két helyszínre, a helyi múzeumba és a művelődési központba szerveznek programokat a fiataloknak.
Henye Zsuzsa elmondta, hogy a tematika hasonló lesz mindegyik helyszínen: sok játékos foglalkozás és sport várja a diákokat. Hétfőn fogadják a gyerekeket, a keddi napot bükfürdői strandolásra szánják, szerdán otthon maradnak, de ekkor sem fognak unatkozni, hiszen játékot és filmvetítést terveznek számukra. Csütörtökön felkerekedik a társaság, és busszal bejárják Győr, valamint Sopron környékét. A kirándulók a következő izgalmas programokra számíthatnak: mozi, ugripark, állatkert és tanösvény. Pénteken kerékpáros túrára indulnak kísérőikkel a gyerekek.
A táborozók napi négyszeri étkezésben részesülnek. Televíziós forgatásunkkor épp túl voltak a reggelin, tízóraira és uzsonnára kevés édességet, valamint gyümölcsöt kapnak. Ebédre főtt ételt fogyasztanak, a kirándulós napokon pedig előre csomagolt hideg élelmiszert visznek magukkal.

Az igazgató elmondta, hogy valamennyi kollégája a segítségére van, de a közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások, valamint a diákmunkát vállaló fiatalok is is bekapcsolódnak a gyerekek felügyeletébe. Mindenki azon dolgozik, hogy felejthetetlen nyara legyen a táborozóknak. A pandémiás időszak miatt a szülők nagy része kénytelen volt kivenni az éves rendes szabadságát, ezért nagy segítséget jelentenek számukra az egész napos Erzsébet-táborok, melyek eddig is közkedveltek voltak a gyerekek körében.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek