Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hunyadisok sikerei a szakmai versenyeken

- Hosszú évek komoly munkája, sok-sok izgalma előzte meg, hogy bejutottunk idén is a szakmai érettségi tárgyak országos döntőjébe - mondta Világosné Rozsonits Erika pedagógus, aki szerint a diákok már az első perctől érdeklődve fordultak a pedagógia és a pszichológia tárgyak felé. Felkészítő munkája során önálló gondolkodásra, véleményalkotásra készteti tanulóit. Mivel az oktatás elméletcentrikus, a felkészítő olyan gyakorlati feladatokkal próbálja változatosabbá tenni a tanulást, melyeket a fiatalok életkoruknak megfelelően teljesíthetnek  szabadidejükben. Kiss Noémi úgy véli, hogy a Hunyadi pedagógia szakos osztálya nagyon jó kiinduló alapja lehet későbbi tanulmányainak. Társaival négy év tananyaga alapján készültek a versenyre, és a vizsgadrukk ellenére kihozták magukból a maximumot. A 12/C osztályos tanuló első helyezést ért el a Szolnokon megrendezett Szakmai Előkészítő Érettségi Tárgyak Versenyén. Rácz Barbara harmadikként végzett az említett, emelt szintű érettséginek megfelelő megmérettetésen. A szintén 12/C-be járó diák elmondta, hogy sok lemondás és még több munka áll az eredmények hátterében. A lányokat nemcsak az motiválta, hogy jó pontokat szerezzenek, hanem iskolájuk három éven át megszerezte az első három helyezést, ezért ügyeltek arra, hogy ne szakadjon meg ez a tendencia.
A többfordulós Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen Nagy Kitti a szakközepesek kategóriájában megyei hatodik helyezett lett, Péter-Héderi Adrienn a gimnazistáknak kiírt  próbatétel tizenegyedik helyét szerezte meg - mondta Vecsey László pedagógus. A harminc feladat megoldására hetven perc állt a diákok rendelkezésére. A pontozás alapján is látható, hogy milyen eltérő nehézségi szintűek az egyes példák.
Junior Achievement Magyarország Alapítvány tizennyolc éve működik hazánkban. A kiemelten közhasznú szervezet célja a diákság pénzügyi intelligenciájának fejlesztése. A Hunyadi tanulói első alkalommal vettek részt az alapítvány “Próbálkozó Vállalkozó Tanulmányi Verseny”-én. A 11/B-sek ötvennyolc csapatból kerültek be a nyolc legjobb közé - tájékoztatott Márton Lívia pedagógus. Farkas Flóra, az országos negyedik helyezést elért csapat tagja elmondta: a versenyen egy fiktív szolgáltató vállalkozást modelleztek, melynek kapcsán rengeteg kreatív ötlettel álltak elő. Nagy Ágnes a másnapi élményeket foglalta össze: egy véletlenszerűen kisorsolt céghez jelentkeztek képzeletbeli állásinterjúra. A lányok nem bánták meg, hogy a közgazdasági szakot választották a csornai iskolában. Az országos verseny további résztvevői: Véghelyi Kitti, Balázs Kinga és Szukhentrunk Zsófia.
Az országos középiskolai illemtanversenyen a hunyadisok egy-egy csapata megszerezte az első és a harmadik helyezést. Licskai Angéla felkészítő büszke tanítványaira, akik hónapokon át készültek a vetélkedőre és több neves fővárosi iskolát utasítottak a hátuk mögé. Az első helyen végzett csapat tagjai: Péter-Héderi Adrienn, Hima Piroska és Nagy Brigitta. A versenyt a harmadik helyen zárta: Kovács Judit, Nagy Noémi és Kovács Bernadett.
A “VII. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatversenyen”a több mint negyven induló közül hatodik helyezést értek el a csornai hunyadisok. Ez mindenképpen fejlődés a tavalyi nyolcadik hely után - jegyezte meg az elméleti felkészítő. A csapat tagjait dr. Pásztor Tibor rendőr alezredes mutatta be: Henye Adrienn, Harang Tamás, Kiss Attila és Princzes Dávid. A gyakorlati feladatokra Szűr Lászlóné és Gecsényi Zoltán testnevelők készítették fel a fiatalokat. A megmérettetésen teljesített feladatok megegyeznek a tiszthelyettesképző és rendőrtiszti főiskolák felvételi követelményeivel. A Gyulán megrendezett csapatverseny különdíját szintén megkapták a csornai intézmény tanulói. Mivel a csoport egyetlen női tagja olyan jól teljesítette a fizikai feladatokat, mentesül a rendőrtiszti főiskola alkalmassági vizsgája alól. Henye Adrienn úgy érzi, hogy sok kihívás elé állítja leendő pályája, ami ráadásul felelősségteljes és biztos állásnak tűnik.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.