Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hogy lelkileg bírja, testileg is rendben kell lenni az embernek

Nem is olyan egyszerű összegyűjteni mindazt, amivel interjúalanyunk foglalkozik. Talán mindent megelőzve, a felsorolás elejére kívánkozik, hogy az édesapa feleségével a hatodik gyermeküket várja. Azonkívül, hogy egy győri kft.-t igazgat, elnökségi tagja a látássérültek sportolását segítő, valamint a helyi polgárőr egyesületnek, de részt vesz a Magyar Évezredek Baráti Társaság művészettörténeti előadásainak szervezésében, valamint szabadidejében aktívan sportol, s nem mellesleg imádja a könyveket. Pallang Attila nem várt a hívó szóra, hanem egyenesen kötelességének tekintette, hogyha bekerül egy közösségbe, akkor pozitív módon vegyen részt annak tevékenységében. Mikor családjával Ikrénybe költözött, rögtön felajánlotta a segítségét és részt vállalt a munkából. Csatlakozott a helyi polgárőrökhöz, ezért öthetente rákerül  az éjszakai járőrportya. A 2010-es választások óta már nem csupán kívülről, hanem a képviselő-testület tagjaként teszi a dolgát a községben. A korábbi üléseken mint megfigyelő vett részt, és gyűjtötte a tapasztalatokat, amelyet Pallang Attila így emleget: folyvást jegyzetelő embert láthattak a háttérben.
Az alpolgármester az alapozással kezdte, mert vallja, hogy gyenge lábakon álló közösséggel nem lehet eredményeket elérni. Saját példájából tanulva elhatározta, hogy mindig meghallgatja az önként jelentkezők javaslatait, ezenkívül  mozgósítani fogja azokat, akik elég karakánságot mutatnak a köz ügyei iránt. Pallang Attila szó szerint értelmezi a képviselői tisztséget, mert szerinte a testület tagjainak nem klubszerű, zárt csoportként kellene működnie, hanem az őket megbízó állampolgárokkal együttműködve, felelősen dolgozni a településért. A hatfőnyi képviselő-testület és a polgármester mellé különböző szakmák és társadalmi rétegek ügyvivőiből verbuválódott, ún.tanácsadó testületet hoznak létre,  valamint utcaképviseleti csoportokat is alkotnának Ikrényben. Pallang Attila mindig a nagyobb dolgoktól indult a kisebbek felé, és a kört szűkítve határozta meg napi feladatait. A testület első lépésként megalkotja a község generációt átfogó, hosszú távú fejlesztési tervét. A riportalanyunk által felvázolt konkrét  feladatok egybecsengenek Németh Tamás polgármester korábbi nyilatkozatával, melyben szintén elhangzott, hogy szeretnék még jobban kamatoztatni a település kedvező földrajzi elhelyezkedését, valamint szívesen látnának több vállalkozót az ipari parkban.
Visszatérve a szűkebb közösséghez, a családhoz, Pallang Attilát erről is faggattuk, és elég meglepő dolgokat mondott: - Hadd említsek meg egy szót, amely mindig a fejünkben járt, amikor a feleségemmel erről beszéltünk, ez az önzés. Nálunk ilyen nem létezik, de nemcsak a családról van szó, hanem tágabb közösségről, akár faluról és nemzetről. Nem hiszek másban, csak abban, hogy a jó családi körülményeket biztosító háttér, a jól felnevelt gyermek, az adózó állampolgár fogja megváltoztatni a jövőnket. Elfogadom a segítséget felülről, de ha látom, hogy nem működik, akkor teszek alulról, tehát szervezek, és leginkább a családi hátteret teremtem meg. Az alpolgármester azért beismerte, hogy elmélkedése elég egyedi, sőt maga is megszállottnak nevezte, de szerinte, ha erről bárkivel alaposabban elbeszélget, a végén úgyis meggyőzi a saját igazáról, ami szerint “nem szabadna másként gondolkodni, tudva azt, hogy nem vagyunk egyforma lehetőségekkel megáldva, akár anyagilag is”. Ikrény második embere több mint tíz éve gyakorolja azt a módszert, amelyet mástól vett át, csak magára vonatkoztatva továbbfejlesztett. Ezt olyasféle rendszernek kell elképzelni, amellyel hatékonyabban szervezi az életét és  úgymond  fontossági sorrendet állít fel. Pallang Attila egyik legfőbb időrabló tényezőnek nevezte a televízió országos híradásait, amelyek nem a kistelepülésekről szólnak, ezért két éve úgy döntött a családi kupaktanács, hogy a tévékészüléket inkább nekiadják az óvodának, az otthon elvégzendő feladatokat pedig heti, havi, valamint  éves bontásban rendszerezik, és mindig a legfontosabbat próbálják megoldani. A családfő úgy véli, az ő életmódjuk nem a végletekről szól, hiszen négy számítógép is működik lakásukban, tehát nem zárkóznak el a külvilágtól. Hogy megóvja gyermekeit a világhálón át érkező veszélyektől, a “szelíd korlátozás”módszerét alkalmazza, amit a kicsik is elfogadnak. Feleségével már abban is megállapodtak, hogy a hamarosan születendő legkisebb családtag az ikrényi általános iskolában fog tanulni, mondván, ennyivel tartoznak a településnek, hogy a megfelelő színvonalon működő helyi oktatási intézményt választják. Utóbbi röplabdacsapatát még a nagyobb és híresebb győri iskolák is megirigyelhetnék. Pallang Attila szerint ráadásul a kisiskolák roppant biztonságosak, mert kerékpárral is meg lehet közelíteni, a kicsi osztálylétszám és a tanárok közvetlen gondoskodása pedig mindennél többet ér.
Televíziónkban szereplő ikrényi úr őszintén elmondta, amit magáról gondol: átlagtól eltérő lelki és fizikai erővel rendelkezik, kitartó, eltökélt, előrelátó, mert csak ebben látja a jövőt. Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.