Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hegyekben álltak az olcsó ruhák a beledi ifjúsági házban

Egy teljes napig csomagolták és szortírozták a bajorországi adományokat Beledben. A településre nem először érkezett ilyen jellegű küldemény, melyben a csecsemőruhától kezdve, a női-férfi kabátokon át a cipőkig, és a műszaki felszerelésekig, sok minden megtalálható.

Kamionnyi segélyszállítmány érkezett néhány hete Bajorországból Beledbe. A teniszklub tagjai évek óta összegyűjtik és elküldik a rábaközi településre a külföldön már feleslegessé vált, de használható árucikkeket.
Idén az adomány nagyságára való tekintettel többnapos vásárt rendeztek. A kedvezőtlen szociális körülmények között élő családok ingyen jutottak hozzá a szükséges holmikhoz, melyek árusítása a szortírozást követő napon 9-től 18 óráig tartott, sőt még másnap is folytatódott. Aki tehette, jutányos áron, néhány száz forintért vásárolt az adományokból. Az ifjúsági házban berendezett alkalmi „árudát” az őszi szünetben szabadságukat töltő pedagógusok és óvónők felügyelték. A szervezésben részt vevők jól ismerik a rászoruló helyiek életkörülményeit, ezért el tudták dönteni, hogy mely családoknak juttassanak a külföldi adományból, de olyan felajánlók is akadtak, akik ismerve a nemes célt, a vételárnál nagyobb összeget fizettek a ruhákért és műszaki cikkekért. Beled polgármestere és a küldemény feladója úgy határozott, hogy a vásárból származó 370 ezer forintnyi bevétel felét az óvodásoknak, másik felét pedig az iskolásoknak ajánlja fel. Gerencsérné Németh Erika óvodavezető elmondta: a nevelőkkel közösen döntik el, hogy mire fogják fordítani a pénzösszeget.
A járókeret és a rokkantkocsi pár ezer forintért talált gazdára, a működőképes tévékészülék, az utazóbőrönd és a babakocsi szintén jó helyre került.
Gerencsérné Németh Erika a televízió képernyőjén keresztül is megköszönte az önzetlen adományt a teniszklub tagjainak, akik személyesen is meggyőződtek az osztáson résztvevők rászorultságáról.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.