Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hazánk kormánya valós megoldásokat ajánl a migránshullámra

Védjük meg Magyarországot! címmel lakossági fórumsorozatot indítottak a kormányzópártok hazánk különböző településein. Csornán Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár fejtette ki véleményét az egyre fokozódó migránsáradatról, valamint annak hazánkat érintő következményeiről.

Közeledik október 2-a, vagyis a kötelező betelepítési kvóta ellen indított népszavazás időpontja, amikor a lakosság véleményt mondhat az illegális bevándorlók Magyarországon történő elhelyezéséről.
Novák Katalin jelen korunk legnagyobb kihívásának nevezte az Európát és hazánkat egyaránt fenyegető migránshullámot, ezért a Kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a lakosság tájékozott legyen a témában. Az államtitkár a csornai fórum előtti sajtótájékoztatóján megjegyezte: nem a brüsszeli bürokraták által használt elvont fogalom, amiről beszélünk, hanem az ajtónkon kopogtató kőkemény valóság, amely számos veszélyt hordoz magában.
A népszavazáson nemmel szavazók olyan felhatalmazást adnak a Kormány kezébe, mellyel hazánk még határozottabban léphet fel a kényszer betelepítés ellen.
– Mutassuk meg, hogy a magyar emberek szeretnének beleszólni saját jövőjük alakításába – fogalmazott az államtitkár, aki arra emlékeztetett, hogy Magyarország évek óta következetesen képviseli a brüsszeli vezetők, politikai döntéshozók előtt azon álláspontját, mely szerint időben kell kezdeményezni a közös európai gondolkodást az illegális bevándorlás megfékezésére. – Addig kell változtatni az eddigi irányon, amíg nem késő – tette hozzá. Hazánk konkrét javaslatait álhumanitárius szempontokra hivatkozva söpörték le számtalanszor az asztalról. Indítványunk szerint a külső határok védelme és megerősítése lenne a megoldás, a szülőföldjükről tömegesen menekülőknek pedig ott kellene segíteni, ahol bajba kerültek, vagyis saját hazájukban. Természetes igény, hogy Magyarország eddigi gazdasági, társadalompolitikai eredményeinek haszonélvezői a magyar emberek legyenek.
Soha nem látott mértéket öltött az európai közvélemény és a politikai vezetők álláspontja közti különbség. Mindezt jól példázza a németországi tartományi választások alakulása, illetve Angel Merkel német kancellár menekültpolitikájának elutasítása. Ezzel szemben látható, hogy a széles közvélemény Orbán Viktor elképzeléseit támogatja. A magyar állampolgárok az október 2-i kvótaellenes referendumon nem szavazatukkal fejezhetik ki támogatásukat a Kormány célja mellett.

Beküldés dátuma: 2016. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek