Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hazai nevelésű játékosokkal töltik fel a téti focicsapatot

Az ovisokkal együtt 120 kisgyermek rúgja a labdát Téten, de folyamatosan bővül a létszám, mindig érkeznek új játékosok, akikkel sikerül megszerettetni a labdarúgást. Az óvodás korosztálytól 16 éves korig biztosítva van a gyerekek előmenetele.

– A 2017-es tavaszi felkészülést valamennyi korosztály megkezdte, de szerencsénkre az iskola tornatermében biztosított az edzés télen is. Az U11-es és U13-as keret a Bozsik-program teremfoci bajnokságán szerepel, február elején pedig megrendeztük a hagyományos teremtornánkat. A kétnapos programra 250 gyereket vártunk – mondta Bencsik Zoltán edző. Mint fogalmazott, az U14 és az U16 ún. versenyző korosztály, mindkettő a megyei bajnokságban szerepel. A többiek, az U7-es és U9-es, valamint az U11-es és U13-as a körzeti Bozsik-programban vesz részt. Az ovi focicsapat kétszer részt vett a Győri Ovi Foci fesztiválon.

– A Bozsik-korosztálynál az eredmény csak másodlagos, mert az a fontos, hogy minél többet szerepeljenek. Az U7-ben sok a játékos feladat, az U9-től felfele pedig már vannak mérkőzések. A két versenyző korosztály, az U14 és az U16, de náluk sincs eredménykényszer, ugyanakkor megpróbálunk minél több játékosnak lehetőséget adni a focira – beszélt a kezdő focisták tanulóéveiről a téti edző, aki elmondta: bevett szokás náluk, hogy „pizza partival” zárják az évet külön az U7-es és U9-es csoportnak, valamint az idősebbeknek. Az ilyen jellegű találkozókon a családtagok is részt vesznek, és jó hangulatú szülő-gyerek focit rendeznek.

Az U16-osokkal már konkrét célja van a vezetőségnek: innen kerülnek ki azok a játékosok, akik néhány év múlva meghatározó tagjai lesznek az U19-es és a felnőtt csapatnak. Téten a felnőtt focicsapatot teljes egészében hazai nevelésű fiatalokból szeretnék összeállítani, ami nyilván több türelmet igénylő, hosszabb folyamat. Az óvodásokból 15-16 év múlva válhat eredményesen szereplő felnőtt labdarúgó. A felnőtt csapat szereplése abból a szempontból sem közömbös, hogy példaképei lehetnek a kezdőknek, akár az óvodásoknak is.

Bencsik Zoltán szerint a körülmények a környéken a legjobbak: egyedülálló a két téti füves pálya; ebből az egyiket csak az utánpótlás játékosok használják. Gondoskodnak a felszereléseket folyamatosan bővítéséről.
– Bármi kérésünk van, a vezetőség megpróbálja minél előbb teljesíteni – fűzte hozzá az edző, aki az interjú végén kollégáiról is beszélt: Jómaga az U11-es és U13-as korosztállyal foglalkozik, az U16-osokkal pedig Herold Szabolcs. Az U7-es és U9-es keretbe tartozó gyerekeket Tóth Csaba fejleszti. – Mindannyian ugyanazt a szakmai vonalat visszük, így könnyű az átjárhatóság az egyes szint

Beküldés dátuma: 2017. 02. 07.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek