Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Hatszáz csornai fiatal tisztította Csorna utcáit

Hazánkban kilencedik alkalommal került sor – a három történelmi egyház szervezésében – a „72 óra kompromisszumok nélkül” elnevezésű rendezvényre. Csorna a korábbi években is csatlakozott az akcióhoz.

A csornai középiskolák összefogásával jött létre idén az „együtt tegyünk másokért, környezetünkért” szlogennel meghirdetett önkéntes ifjúsági akció. Október második hétvégéjén több mint hatszáz fiatal dolgozott a városban, hogy megtisztítsa a közterületeket, többek közt a városháza és a premontrei rendház melletti parkot, de vállalták a temetői sírok rendbe tételét is. A katolikus iskola diákjai az egyik út menti keresztet újították fel, a hunyadisok egy csoportja pedig a Csornai Margit Kórház betegeinek adtak koncertet.
Antal Krisztián tudomása szerint kb. nyolcezer önkéntes tevékenykedett az országban, ehhez képest is sokan voltak csornai résztvevők. A helyi képviselő hozzátette: megyénk mindig is élen járt az önkéntes mozgalomban, mert az ezer főnyi jelentkezővel hazánk legaktívabb térsége lett. – Mindez nyilván nem verseny, de büszkeséggel tölti el az ember szívét, ha ennyi önkéntest sikerül toboroznia. Fontos, hogy a diákok is érezzék, mennyire jó, ha másoknak segíthetnek. Ha végigmennek az utcákon, elmondhatják, hogy mi tettük rendbe. Igaz, nem kaptak érte cserébe semmit, de jó érzéssel tölti el őket – mondta a képviselő.

Beküldés dátuma: 2016. 10. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek