Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Hamarosan elkészül a modern járóbeteg-centrum Kapuváron

Dr. Benedek Zoltán főigazgató bejelentette: elérkezett az idő, hogy ezt a beruházást is megmutassák az nagyközönségnek. A projekt lassan közelít a végleges befejezéséhez. Az épületet egyelőre nem volt mód teljes egészében körbejárni, de a látvány így is bőven megérte.

Sajnálattal, de kénytelenek voltak megválni a Lumniczer Sándor utcai kórház utcafrontján nőtt fenyőfáktól, mert az erdészeti szakember veszélyesnek minősítette azokat. A kivágatott tűlevelűek helyett más növényeket fognak ültetni. Jól járnak a kapuvári és a környékbeli páciensek, mert nem kell a nyílt épületrészek között bolyonganiuk. Amennyiben a különböző szakrendelésekre beutalt betegek mégis más részlegben találják meg az orvost, zárt téren át közelíthetik meg a vizsgálóhelyiséget. A főigazgató az épület leglátványosabb elemének nevezte a főbejárat felől látható, üveghatású kupolával borított függőfolyosót, ami esztétikai szempontból sem utolsó. Közös épületblokkba került a napközbeni sürgősségi esetek java részének ellátására, illetve a továbbszállítást igénylő betegek előkészítésre alkalmas három alap szakrendelés: a sebészet, a gyomor és bélrendszer vizsgálatával foglalkozó, valamint a szív- és érrendszeri betegségeket vizsgáló szakágak. Az elegáns külsővel rendelkező egészségügyi intézményben komoly munkát garantálnak a tapasztalt szakorvosok, illetve a tevékenységüket megkezdő kollégák. Dr. Benedek Zoltán hangsúlyozta: a 33 szakrendelés összesen 350 órásra tervezett időbeosztását ahhoz hasonlóan próbálták elosztani, ahogy a lakosság megszokta, illetve amely területeken erre lehetőség lesz, bővítik az ellátást. A Lumniczerben közel 400 millió forint értékű eszközberuházás várható, ezen belül felújítják a röntgenparkot, valamint modernizálják a labort.

Dr. Benedek Zoltán a kapuvári kórház gazdasági helyzetével kapcsolatban megjegyezte: a jövőre vonatkozó kilátások túl sok jóval nem kecsegtetnek, ezért plusz pénzzel nem kalkulálhatnak. A járóbeteg-központ szerves része az ún.nappali kórház, ahol a páciensnek nem kell 24 órát eltöltenie, mert miután megkapta a szükséges kezelést, visszatérhet otthonába. Az otthoni szakápolás a fekvőbeteg-ellátás hiányát hivatott enyhíteni.

Németh Csóka Gábor jelezte, hogy amint elkészül a beruházás, minden magasabb szintű igényt ki lehet elégíteni Kapuváron. Az alpolgármester üdvözölte, hogy nem kell 40 - 50 kilométerre Győrbe vagy Sopronba utazni bizonyos vizsgálatokért. Minden jel arra mutat, hogy a település jó úton halad kitűzött célja felé: Kapuvár a gyógyturizmus és az egészségügy fellegvára legyen.

Beküldés dátuma: 2010. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.