Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Gyászmise dr. Horváth Lóránt Ödön apát lelki üdvéért

Horváth Lóránt Ödön búcsúztató gyászmiséjét 2020. november 28-án, szombaton tíz órakor tartották a csornai apátsági templomban, tizenegy órakor pedig végső nyugalomra helyezték a Szent Antal-temető premontrei síkertjében.

A dr. Horváth Lóránt Ödön emeritus apát lelki üdvéért tartott gyászmisén Szent Pál apostol szavai hangoztak el, azok, melyekből az elhunyt apáti jelmondatát is választotta: "Ecce vivimus - Íme élünk!".
– Ödön apát úr élete a mi számunkra is üzenet, mely lehet hogy úgy hat, mint a búvópatak, mint a mag, amit elvetünk és később termést hoz – mondta dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, majd Isten áldását kérve adott hálát Ödön apát életéért.
Dr. Bónáné dr. Németh Katalin katolikus hívőként, csornai polgárként és a város polgármestereként búcsúzott az emeritus apáttól. Beszédében elmondta, hogy Ödön apát a rend céljainak megvalósítása érdekében tevékenykedett.
– Legyen élete példa mindannyiunk számára, foglaljuk imáinkba és őrizzük meg emlékét. Magam is így teszek, s nem csupán mint hívő ember, hanem mint a város polgármestere, aki hálás azért a premontrei rendet fejlesztő fizikai és szellemi építőmunkáért, melyet Ödön apát úr végzett és amellyel nemcsak rendjét, de városunkat is szolgálta – fogalmazott a városvezető.

Beküldés dátuma: 2020. 12. 01.

További hírek