Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fotóival a természet rejtett „arcát” mutatja be

A szakmai zsűri hetvennyolc alkotást, köztük a beledi Molnár István, valamint fia fotóját találta méltónak arra, hogy a nagyközönség is láthassa a nagykanizsai művelődési köpont bemutatótermében.

A Zalaerdő Zrt. által „Őszi erdő” címmel kiírt fotópályázatán riportalanyunk kisebbik fia, Molnár Szilárd az első díjat, az apa, Molnár István pedig a harmadik helyet szerezte meg. A nagy érdeklődésre számot tartó pályázatra több mint ezerháromszáz kép érkezett. A pályaműveket háromszáztizenöt alkotó készítette, ami jelzi a pályázat rangját a fotós körökben.

– Egyre kultúrcentrikusabbak és populárisabbak ezek a kiállítások, tehát kezdenek túlnőni azon a szűk szakmai rétegen, amelynek általában felkeltik az érdeklődését. Rengeteg civil látogatója volt a bemutatónak – mondta Molnár István.
Fiatalabb Molnár az „Őszi miniatűr” című képével jutott az első helyre, Molnár István pedig egy ausztriai vízesésnél készült „Erdő mélyén” című fotójával szerezte meg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét. A természetkedvelő fotós szerint az embereket főleg az érdekelte, hogy mivel érte el, vagyis minek köszönhető a pályamű különleges, szürrealisztikusnak ható színvilága. Molnár István egy októberi napon korán, fél hat körül indult a szabadba, ahol állványról, kb. harminc másodperces záridővel örökítette meg a látványt. A beledi alkotó kedveli az extrémi körülményeket, és a hétköznapi viszonyoktól eltérő módon mutatja be a természetet. A Molnár István által vezetett beledi fotóklubban is megkezdődött a munka, hiszen a tavasz is rengeteg megörökítendő témát tartogat.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

 • A lelkész egyéves szolgálata meghosszabbítható

  A püspöki kinevezéssel Beledbe érkezett Ihász Beatrix a lelkészi munka talán legszebb részének azt tartja, hogy foglalkozhat az emberek örömével, bánatával, segítve őket a mindennapok megélésében.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.