Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Fotóival a természet rejtett „arcát” mutatja be

A szakmai zsűri hetvennyolc alkotást, köztük a beledi Molnár István, valamint fia fotóját találta méltónak arra, hogy a nagyközönség is láthassa a nagykanizsai művelődési köpont bemutatótermében.

A Zalaerdő Zrt. által „Őszi erdő” címmel kiírt fotópályázatán riportalanyunk kisebbik fia, Molnár Szilárd az első díjat, az apa, Molnár István pedig a harmadik helyet szerezte meg. A nagy érdeklődésre számot tartó pályázatra több mint ezerháromszáz kép érkezett. A pályaműveket háromszáztizenöt alkotó készítette, ami jelzi a pályázat rangját a fotós körökben.

– Egyre kultúrcentrikusabbak és populárisabbak ezek a kiállítások, tehát kezdenek túlnőni azon a szűk szakmai rétegen, amelynek általában felkeltik az érdeklődését. Rengeteg civil látogatója volt a bemutatónak – mondta Molnár István.
Fiatalabb Molnár az „Őszi miniatűr” című képével jutott az első helyre, Molnár István pedig egy ausztriai vízesésnél készült „Erdő mélyén” című fotójával szerezte meg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét. A természetkedvelő fotós szerint az embereket főleg az érdekelte, hogy mivel érte el, vagyis minek köszönhető a pályamű különleges, szürrealisztikusnak ható színvilága. Molnár István egy októberi napon korán, fél hat körül indult a szabadba, ahol állványról, kb. harminc másodperces záridővel örökítette meg a látványt. A beledi alkotó kedveli az extrémi körülményeket, és a hétköznapi viszonyoktól eltérő módon mutatja be a természetet. A Molnár István által vezetett beledi fotóklubban is megkezdődött a munka, hiszen a tavasz is rengeteg megörökítendő témát tartogat.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.