Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújított óvoda és farsang várta a kicsiket

2011 szeptemberében a kis-csornai Katica óvodában már két csoporttal kezdődött a nevelési év, ezért az épületben működő Fogyatékosok Napközi Otthonának vezetése vállalva a kényelmetlenséget, további helyet ajánlott fel a gyermekeknek. A kistérségi társuláshoz tartozó települések polgármesterei – látva a sok vesződséget – támogató döntésükkel segítették a probléma megoldását, és új helyet kerestek a fogyatékkal élőknek. Az óvodások 2011 decemberében birtokba vehették a teljes épületet.
Amikor tavaly januárban a csornai Bóbita óvoda felújítását ünnepelték, az érintettek még gondolni sem mertek arra, hogy egy esztendő múlva újabb átadásnak örülhetnek. Pedig így lett: megszépült a kiscsornai Katica óvoda is. A szülők minden lehetséges módon közreműködtek az intézmény felújításában. Az óvoda dolgozói szintén egy emberként álltak az ügy sikere mellé, ezenkívül több vállalkozó társadalmi munkát, illetve anyagi segítséget ajánlott fel. – Reményeink szerint óvodáink egyre kedveltebbek lesznek. Optimizmusunk az európai színvonalú tárgyi feltételekből és az intézményünk szakmai megújulásából táplálkozik – mondta Kránitzné Nagy Márta, a csornai Napköziotthonos Óvoda vezetője a farsangi mulatsággal egybekötött átadóünnepségen.
Dr. Turi György csornai polgármester a következő szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: “Tavaly nyáron merült fel annak az igénye, hogy a kiscsornai Katica óvodában két csoport induljon. Komoly gondot okozott, hogy a fogyatékosokat hova helyezzük át. Hosszas egyeztetés után sikerült megfelelő helyet találni a volt munkásőrség épületében. Miután megkapta a működési engedélyt, ez évtől kezdve a fogyi ott működik. Azt kívánom, hogy az utánpótlás továbbra is megjelenjen itt, és teljes csúcson működjön az óvoda.”
A hivatalos átadóünnepség után az óvodások életében könnyedebb fejezet következett, mert megkezdődött a hagyományos farsangi bál.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.