Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felújított belgyógyászati részleg várja a betegeket

Kapuvár önkormányzata pályázati forrásból hozta létre az érbetegek kúraszerű kezelésére alkalmas, korszerű angiológiai központot, valamint a 21. századi igényeknek megfelelő járóbeteg-rendelőt. A Lumniczer Sándor Kórház  krónikus belgyógyászati részlegének felújítása a megfelelő pályázati kiírás miatt azonban akkor elmaradt. Az intézménynek azóta sikerült olyan mértékű tartalékot  felhalmoznia, hogy a “B” jelzésű épület sem marad ki véglegesen a fejlesztésből. Hosszas szakmai egyeztetések eredményeként idén tavaszra elkészültek a tervek, majd a végleges verziót követően elindították a közbeszerzési eljárást. A nyertes kivitelező ugyanaz a fertődi építőipari cég lett, amely a kórház többi részlegének a felújításában is közreműködött. Az elhasználódott, rossz állapotban lévő épületet nettó 150 millió forintból hozták rendbe. A beruházás magába foglalta a tető szigetelését, a kórtermek felújítását, ahol kellett, újak létesítését, továbbá a vizesblokkok beépítését. A betegek komfortérzetét növelő berendezéseket szintén beszerezték az intézményben. Dr. Benedek Zoltán főigazgató az átadóünnepségen hangsúlyozta:  szintén örvendetes a városnak és környékének, hogy a folyamatos bővítések miatt új munkatársakra lett szükség. Az intézmény vezetője szerint, ha a jelenlegi finanszírozási rendszerben nem következik be drasztikus változás, valamint a betegek is kitartanak a gyógyítóhely mellett, akkor működtethető lesz a kórház.
Hámori György mindazon túl, hogy örül a legújabb beruházásnak, a kórházban dolgozók hivatástudatáról beszélt, hiszen rengeteget tesznek a betegek egészségi állapotának javításáért. A polgármester – a képviselő-testület döntése alapján – Jámboriné dr. Kiss Aranka Zsuzsannát több évtizedes, lelkiismeretes gyógyító-megelőző tevékenységéért, valamint kiváló egészségügyi és szociális munkájáért Dr. Lumniczer Sándor Kitüntetésben részesítette. A főorvos asszony 1977 óta dolgozik Kapuváron, ahol először a sebészeten kamatoztatta ismereteit. 1985-ben megszerezte a belgyógyászati, tíz év múlva pedig a kardiológiai szakképesítést. – Büszke vagyok arra, hogy megmaradtam egy helyen, és sokat tehettem a városért – fogalmazott a díjazott. Mindig örült annak, ha betegei elégedetten és jobb állapotban távoztak a szakrendelésről, továbbá növelte az elégedettségét, amikor az általa felállított diagnózist a szakmailag magasabb intézmények is jóváhagyták. Az elismerő oklevél másrészt pályája aktív szakaszának lezárása. Már önmagában az, hogy egészségesen és tevékenyen képes folytatni a következő éveket, évtizedeket, bizakodással tölti el. A nyugállományba vonult doktornő nem hagyja abba a kardiológiai és belgyógyászati szakrendelést, ezenkívül  továbbra is számítanak a tapasztalataira a nappali ellátásban.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.