Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Felpörögtek az események Fertődön

A Rábaközi Televízió munkatársa nemrégiben terepbejáráson vett részt Kocsis Ferenc polgármesterrel. A képek tanúsága, valamint a helyszíni riportok szerint gyors ütemben épül-szépül Fertőd. Hamarosan a befejezéséhez közeledik több beruházás, vagy csak kisebb finomítások vannak hátra, melyeket a közeljövőben fognak elvégezni.

Ha az időjárás is „úgy akarja”, legkésőbb október 10-én átadják a süttöri városrészen épített új játszóteret. A munka elkészületeit, valamint a beruházás teljes összegének kifizetését az egyik helyi cég teljes egészében magára vállalta.
Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy a vállalkozás 2002-ben ajándékozta a játszóteret a város fiataljainak, de az eszközök állaga nagyon sokat romlott az évek során. A cég idén tavasszal ajánlotta fel az önkormányzatnak, hogy felújíttatja a volt Mester tó helyén lévő játszóteret.
Október első hétvégéjén felszedik a régi játékokat, majd a tereprendezést követően megkezdik az új eszközök telepítését. Kocsis Ferenc polgármester televíziónknak elmondta: A közterületen lévő játékokra szigorú európai uniós előírások vonatkoznak, viszont ha rendbe hozzák a gyerekek testi épségét nem veszélyeztető csúszdát és a mászókákat, a kicsik nyugodtan használhatják a magánterületnek minősülő lakótelepen. A lakók közös képviselője már jelezte is, hogy a fából készült hintákat ne aprítsák fel tüzelőanyagnak, mert szívesen felújíttatják a játékokat.
Csupán néhány hét tel el a Kulturális és Szolgáltató Központ alapkőletétele óta, s már látványos az építkezés az elbontott legénységi étkezde helyén. A rohamléptekben végzett beruházás eredményeként az északi és a keleti épületrész tartópillérei állnak, a vasbeton szerkezet szintén elkészült. A kivitelező hétvégenként sem szünetelteti a munkát, ezért remélhetőleg képesek lesznek tartani a határidőt. Fertőd polgármestere bejelentette: december végéig szeretnék átadni a két épületet. A projekt harmadik elemét, a déli épületrészt a közbeszerzési eljárás miatt még nem tudták elkezdeni, de remélhetőleg ez sem késik sokat.

Örvendetes, hogy Fertődön megépült a kerékpárút, valamint rendezték a Szent András templom előtti teret, viszont a templom előtti parkolás ezzel egyidejűleg lehetetlenné vált. Az önkormányzat mindenképpen szerette volna megoldani az idősek és a mozgásukban korlátozottak problémáját, ezért a templommal szemben alakítottak ki parkolóhelyeket az autóval érkezőknek.
Két héten belül átadják az eszerházai és a süttöri településrész határán lévő pihenőparkot, mely a helyiek és az erre utazók kikapcsolódását szolgálja. A gyerekekre is gondoltak, ezért játékokat is telepítettek a területetre. A fedett kerékpáros pihenőhely különösen a turisták számára lehet hasznos, akik megszakítva úticéljukat, kipihenik fáradalmaikat. Hamarosan felhelyezik a padokra a lefestett deszkákat, valamint szintén a helyére kerül a kerékpáros pihenőhely tetőborítása. Kocsis Ferenc elmondta: A hegykői piachoz hasonló funkciót szánnak a területnek, ahol a hét minden napján árusíthatják portékáikat a helyi és a környékbeli őstermelők.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Iskolafejlesztések a fertődi térségben

  Sopronhorpács történetének jelentős eseményéhez érkezett – mondta Talabér Jenő. A polgármester sajtótájékoztatón jelentette be: a település közel 150 millió forintot nyert a Soproni Tankerületi Központtal közösen beadott pályázatán, melynek célja az iskola modernizálása.

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.