Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Feljövőben a konferenciaturizmus Kapuváron

A Kapukom Kft. idén márciusban vette át az előző bérlőtől a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetését. Legelőször az emelet felújításának álltak neki, ezért nyáron már  fogadták a vendégeket  az első osztályú panziónak megfelelő színvonalú szobákban. Ezt követően megnyílt a harminc fő fogadására alkalmas étterem, aminek köszönhetően október 1-jétől teljes kapacatiással üzemel az épület.
Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője elmondta, hogy az indulástól kezdve mind a mai napig számíthatnak a település hasonló adottságokkal rendelkező szállásadói segítségére. Nyitáskor épp hogy szállingóztak a vendégek, s mostanság szinte állandóan félházzal üzemelnek, s bizonyos napokon mind a hét szoba foglalt. – Elsősorban a konferenciaturizmus irányába szeretném elmozdítani a kerékpáros centrumot – tette hozzá az ügyvezető, aki szerint  a heti több alkalommal megtartott különböző rendezvények is azt mutatják, hogy a kerékpáros centrumot nívós helynek tartják, ahova érdemes visszatérni. Újabban már nemcsak kamarai továbbképzéseket és gazdasági jellegű konferenciákat szerveznek, hanem a vállalkozások és a cégek is élnek a lehetőséggel. A Hany Istók-centrum biciklikölcsönzője készen áll a Kapuvárt és Ausztriát összekötő kerékpárúton közlekedő turisták fogadására: negyven-ötven komplexen felszerelt kétkerekű járművet tudnak az igénylők rendelkezésére bocsátani. Tevékenységével egymást erősíti a két objektum, hiszen a Flóra Termálfürdő apartmanjában megszálló vendégek bármikor használhatják a drótszamarakat, a Hany Istókba betérő turisták pedig fürdőjegyet és bérletet kapnak cserébe. Az étteremben önálló rendezvényeket tartanak, ahova várják a helyi és környékbeli csoportokat. – Elindult a menürendszer, ami azt jelzi, hogy a kapuváriak  jó ételekre és remek estékre számíthatnak a Hany Istók Kerékpáros Centrumban –  hangzott az interjúban.

Az épülettel szemben lévő zöld terület eddig is ki volt használva a szabadtéri rendezvények megtartására, és a jövőben sem fogják „parlagon hagyni”. A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban megint lesz rábaközi tereprali, és folytatják a cseh sörnapokat, valamint szeretnék rendszeresíteni a biciklik és a szezonális sífelszerelések cseréjére szervezett  kerékpárbörzét is.

Németh D. László a távlati célokról egyelőre nem kívánt beszélni, hiszen azok megvalósítása nagyban a pénztől függ, de várakozással tekintenek a következő pályázati ciklusra. A siker valószínű, nem a kapuváriakon fog múlni, mert    a konkrét tervrajzok már készen vannak, csak ki kell várni a megfelelő feltételekkel meghirdetett projekteket. A Hany Istók Kerékpáros Centrum hamarosan saját honlappal jelenik meg a világhálón, ahol elindítják az online szállásfoglalási rendszert, ezenkívül a környékbeli médiumok hirdetési reklámfelületeire támaszkodnak, hogy minél többen megismerjék a szolgáltatásaikat.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.