Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Farsangi mulatságot rendeztek a néptáncosok

A “Rábaköz Öröksége” Közhasznú Alapítvány is azon szerencsés nyertesek között van, amely részesült a városi civil alapból. “A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével”címen meghirdetett pályázat egyik kedvezményezettje a néptánciskolát működtető szervezet. A miniprojekt részeként tartották meg nemrég a farsangi táncházat. Csitei Gábor, a néptánciskola igazgatója azt ígérte, hogy legalább két ehhez hasonló táncházat fognak még rendezni a program részeként. A legkisebbeket (óvodásokat és alsósokat) délután négyre várta a felvidéki Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás, hat után pedig a nagyobb gyerekeknek mátyusföldi táncot tanítottak. A farsangi rendezvény annyiban különbözött a szokásos táncházaktól, hogy jelmezben jelentek meg a résztvevők, és a talpalávalót Cseh Tamás zenekara húzta. A népszokások bemutatásával most nem foglalkoztak, de a Király-tó Óvoda és Bölcsőde óvónőinek közreműködésével kézműves játszóházban  próbálhatták ki ügyességüket az álarckészítésre vállalkozó gyerekek.
A kapuvári táncosok közös fellépésre készülnek több rábaközi együttessel. Március 17-én a MOM Kulturális Központban megrendezésre kerülő nagy programra készülnek, amelyen a Nyugat-Dunántúl fog bemutatkozni. A néptáncosokat az elmúlt évekhez hasonló, de idén megrendezésre kerülő városi fesztiválokon szintén láthatja a nagyközönség – tette hozzá Csitei Gábor.

Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.