Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Ez a pünkösd más volt mint a többi: felavatták a megújult óvodát és bölcsődét

A tizenötödik jubileumához érkezett beledi pünkösdi fesztivál a megszokott állandóság mellett évről évre változik valamennyit. Major Jenő szerint a megújulás inkább a megnyitóhoz kapcsolódó ünnepi aktusra jellemző, mert a szórakoztató kulturális programok folyamatos kísérői a rendezvénynek.

A felújított beledi óvoda átadóünnepségén elsőként Németh Zoltán szólalt fel. A megyei közgyűlés elnöke szerint Beled jól prosperáló település, ahol tettre kész, szorgalmas kezek építik a város jövőjét. – Míg a magyar vidék egy része sorvad, addig Beled szépen gyarapszik. A mai nap jó példája annak, ha a település vezetése, az itt élők és a kormány összefognak, közös célért dolgoznak, akkor nagyszerű eredményeket lehet elérni – fogalmazott a megyei önkormányzat vezetője.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő kormányzati munkája miatt nem tudott jelen lenni, ezért üdvözlő szavait Szilágyi Gabriella, a képviselő személyi titkára tolmácsolta. Az emberek különféle vágyaik és életcéljaik mellett abban hasonlóságot mutatnak, hogy a legjobbat szeretnék gyermekeiknek: egészségesek, szépek és okosak legyenek.
Gerencsérné Németh Erika maga és munkatársai nevében mondott köszönetet az óvodai épületszárny felújításáért. Az intézményvezető arról beszélt, hogy hét éve arra vártak, hogy elkészüljön a beruházás.
– Talán nem ok nélkül lehetünk büszkék az eltelt egy év óta megvalósult, hosszú ideje ígért fejlesztésekre – mondta Major Jenő a beledi pünkösdi fesztivál nyitóünnepségén. Beled polgármestere hozzátette: – A közel harminc év után felújított és most befejezett ravatalozóra, a mintegy ötven éve készült járda lecserélésére a Fő utca kilométernyi szakaszán, a vicai városrészben, s végül az öt évig romokban heverő óvodarész megújítására, részben bölcsődeként történő újjászületésére. Fesztiválunk tizenöt éves. Manapság ha bármilyen rendezvény vagy esemény a következő vagy harmadik éven ismétlődik, gyakran használják a szerintem túlzó „hagyományos” kifejezést. A tizenötödikre sok helyütt ráragasztanák a jubileumi jelzőt. Talán gyorsan változó világunkban mindezek kicsit érhetőek is. Én azonban vagyok olyan konzervatív, hogy a jubileumi ünneplést meghagynám a kerek huszadik évfordulóra. Másrészről vagyok annyira optimista, hogy a pünkösdi fesztiválunk megéri a huszadik évfordulóját, és vagyok annyira demokrata, hogy belediként akkor is büszke leszek a huszadikra, ha nem én szónokolok az ünnepi pulpitusról.
A mai fesztiválnyitó ünnepségünket a negyvenmilliós állami támogatással elkészült óvoda és bölcsőde átadása teszi emlékezetessé – tette hozzá.
Osváth Csaba az ákosfalvi küldöttség nevében köszöntötte az ünneplő közönséget. Az Erdélyből érkezett polgármester szerint szüksége van hazánknak az anyaországi magyarokra, a külhoni emberekre.
- Kedves belediek, kedves barátaim! Mi magyarok vagyunk. Ne csodálkozzanak azon, ha van pálinka és szalonna nálunk, a székely ember a fagylaltot is bicskával eszi. A magyar ember bárhol találkozzon, járjon ezen a világon, szükség van rá. Egyeztettem az itteni polgármester úrral, az itteni dolgok menetéről, az óvoda felújításáról és a többi projektről. Bízom abban, hogy ilyen erős kormánnyal a fejlesztések megvalósulnak. Ehhez kívánok jó egészséget és kitartást.

Beküldés dátuma: 2018. 05. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek