Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Erdélyben táboroztak a cserkészek

A 63-as Számú Bessenyei György Cserkészcsapat tagjai idén Erdélyben táboroztak. Útközben megálltak a nagyváradi premontrei apátságnál is.

A Kolozsvár melletti Mócs községben lévő táborhelyet a romániai magyar cserkész szövetség bocsátotta a mieink rendelkezésére – tájékoztatta televíziónkat Szár Gyula Gergely cserkésztiszt. Megérkezésüket követően, még a sötétedés előtt sikerült felállítani sátraikat. Másnaptól aztán megkezdődött a környékkel való ismerkedés. Mócs község feltérképezése után a mezőség nevezetes városait is meglátogatták.
Linkecs Koppány először vett részt a cserkészek kirándulásán. A fiú úgy érzi, jó társaság gyűlt össze a táborban, ezért reméli, a következő években is részese lehet az élményeknek.
Burus Károly nyolc éve lépett be a cserkészek kötelékébe. Eddig minden esztendőben kihasználta a táborozási lehetőséget. Az acsalagi fiatalembernek idén Szék település tetszett a legjobban, ahol megtekinthette a helyi népviseletet. Ott tartózkodásukkor épp esküvő tartottak a faluban, ezért közvetlen közelről láthatták a násznép készülődését.
Szalai Bettinának a Tordai hasadék, valamint az asztmásoknak különösen ajánlott, több emelet mélységű sóbánya nyerte el leginkább a tetszését. A nagy meleg ellenére jól érezték magukat.
Cseresznyés Kitti érdekesnek találta a kolozsi sófürdőt, melynek egyik tavában korábban a búvárok 220 méternél sem érték el a meder alját. A víz sótartalma még a tengerét is meghaladja.
Szabó Annának az a nap volt a legemlékezetesebb, amikor erdélyi cserkésztársaikkal találkoztak. Napközben jobbnál jobb programokat szerveztek, este pedig közös imára és tábortűzre került sor.
Szili Gergő és Szili Orsi először utaztak el a cserkészekkel külföldi táborba. A tábortűz és a sófürdő maradandó élményt jelentett a testvérpárnak. A sátorban igyekeztek rendet tartani, hogy a szemlére minden elfogadható legyen.
Aki szeretne csatlakozni a Csornai Premontrei Prépostság által fenntartott csapathoz, többféle módon is felveheti a kapcsolatot a cserkészekkel: Az interneten, illetve a facebookon egyaránt megtalálhatóak. Szár Gyula Gergely acsalagi plébánosnál személyesen is lehet jelentkezni, illetve Farádon Eőry Cecília várja a fiatalokat. Ősztől visszaáll a megszokott rend, vagyis minden pénteken délután négy órától tartják a csornai összejöveteleket.

Beküldés dátuma: 2015. 08. 04.

Kapcsolódó hírek

  • Ünnepi megemlékezés Csornán

    Csorna város önkormányzata Petőfi Sándor emlékművénél tartott ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc 176.

További hírek