Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt. A bevonulástól a szereplés utolsó pillanatáig ügyelnek a színpadi mozgásra, valamint a tiszta énekre.

Miután a kapuvári Hajnalcsillag Dalkör első helyezést ért el az Országos Nyugdíjas „Ki mit tud?”-on, készülnek a szeptember végén Sopronban megrendezésre kerülő Idősek Nemzetközi Kulturális Találkozójára. Az idősek világnapját klubdélután keretében fogják megünnepelni október 1-je körül – tudtuk meg Horváth Imrénétől. A dalkör koordinátora elmondta, hogy a kapuvári önkormányzat évente ötvenezer forinttal járul hozzá a nyugdíjasok programjainak megrendezéséhez, Kiss György Barnabás atya pedig évek óta magánemberként támogatja a dalkört.
A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ házhelyi idősek klubjának keretében működő Hajnalcsillag Dalkörről Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető mesélt. Elmondta, hogy a 20-25 fős dalkör tagjai nagy kedvvel és tehetséggel lépnek fel a különböző rendezvényeken. A kórus megjelenésével és témaválasztásával sokat tesz a kapuvári hagyományok ápolásáért.
– Az idei „Ki mit tud?”-on zenei kíséret nélkül énekeltük a kapuvári népdalcsokrot, melynek összeállításakor figyeltünk a zenei tisztaságra és az összhangra. Mindemellett átvettük a megfelelő színpadi mozgást – hozott példát az apróbb finomításokra Tóth Imréné. Igyekezetük a zsűri elnökének figyelmét sem kerülte el, végül az ítészek egyöntetű döntése alapján kapták meg az első helyezést – egészítette ki a dalkör zenei vezetője.
Varga Jánosné huszonkét éve tagja a nyugdíjas klubnak, a dalkörhöz pedig a megalakuláskor csatlakozott. Az országos versenyre izgatottan készültek, ahol mindent megtettek azért, hogy szépen énekeljenek.
Györkös Ferenc gyermekkorában is énekelt, ezért maga kereste az alkalmat, hogy folytathassa. A nyugdíjas klubban élvezi a társaságot és a közös dalolást, a Kapuvár környéki énekeket különösen kedveli. A klubtag szerint megdolgoztak a „Ki mit tud?”-os sikerért, és neki élményszámba megy a fellépéssel járó miliő. – Megtaláltam itt a helyemet, jó a társaság és a dalok – jegyezte meg a dalkör tagja.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.