Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Elkészült a beledi evangélikusok új közösségi tere

2024. március 24-én, azaz virágvasárnap keresztelőre hívták a kisgyermekes családokat a beledi evangélikus templomba. Az elképzelések
szerint tovább folytatják a családi istentiszteleteket, melyeken a legkisebbeket is hívják szüleikkel együtt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Beleden megújult az evangélikus templom, a gyülekezeti ház és a parókia. Ihász Beatrix nemrég újabb eredményes beruházásról adott hírt a Rábaközi Televíziónak. Elkészült az egykori iskolaépület egy részéből kialakított közösségi tér. Az evangélikus esperestől megtudtuk, hogy a munka nagy részére a Magyar Falu Program pályázatán nyert 24 millió forintból kerülhetett sor. Rendbe hozták tetőzetet, majd az épület további részén folytatódott a korszerűsítés; a közösségi térhez konyha- és kamrarészt, valamint új fürdőt és mosdót is kialakítottak. A virágvasárnapra tervezett keresztelő után óvodapedagógus segítségével bibliaiskolai foglalkozást szerveztek a gyerekeknek a közösségi térben.
Hamarosan benépesítik a beledi evangélikus gyülekezet új közösségi terét, melyet a terveknek megfelelően a volt iskolaépület földszinti részének átalakításával hoztak létre. Itt tartják meg alkalomszerűen a hatodik-hetedik osztályosok konfirmációs oktatását, mely alkalomból az új térben játékra is lesz lehetősége a fiataloknak.
Az ötödik-hatodikos korosztályba tartozó gyerekeket is szeretettel látják, akik leendő konfirmandusok és ifjúsági csoport tagjai, valójában az utánpótlást biztosítják a gyülekezet számára.
Ihász Beatrix büszkén mutatta az ötödikesek 2. helyezéséről szóló oklevelét. A „Sajtos kenyér” elnevezésű négytagú beledi csapat eredményesen szerepelt a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnáziumban megrendezett megyei hittanversenyen. Az esperes hozzátette: A diákok becsületesen tanultak és több héten át készültek a megméretésre. A harmadikosokra is büszkék, akik már tavaly is beneveztek a versenyre és idén megszerezték az ötödik helyezést. A tanulóknak a verseny „hivatalos” részén túl bábjátékban, közös éneklésben és áhítatban volt része.
– Nagyon örülök, hogy évről évre egyre több gyülekezettől jelennek meg a csoportok a megyei hittanversenyen. Érdekes volt az ottani iskolalelkész kezdő áhítatában megfogalmazott gondolata: A bibliai történetek gyakorlásával minden résztvevő nyert és szinte másodlagos, hogy éppen ki jut tovább az országos versenyre. Ezeknél talán még fontosabb, hogy közösségben lehettünk és együtt énekelhettünk ezen a szép napon.

Az evangélikus gyülekezeteknél hatévente tisztújító közgyűlést tartanak. 2024 a tisztújítás éve gyülekezeti, megyei, kerületi és országos szinten is. Ilyenkor az előző választáson nyert mandátum lejár, és a következő 6 évre választanak vezető testületeket. Természetesen a jelölésnél az eddigi tisztségviselők is eldönthetik, hogy vállalják-e a következő ciklusban is a megbízatást. Ezenkívül szeretnék új tagokkal bővíteni a presbiteriumot, ezért több jelölés is érkezett azokra a személyekre, akikre számítanak a közösségépítő feladatok elvégzésében. A választó közgyűlést a március 17-ei vasárnapi istentisztelet után tartották meg. Az iktatásra későbbi időpontban kerül sor,, ünnepi istentisztelet keretén belül.

Beküldés dátuma: 2024. 03. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek