Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Egyre fontosabb a környezetvédelem

ÖKO-napot rendeztek az elmúlt hét végén a csornai Széchenyiben, ahol nagy hagyománya van a környezetvédelem jegyében szervezett iskolai programoknak.

– Intézményünkben nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre. Több évtizedes környezet és egészségnevelési munkánk során rengeteg programot valósítottunk meg. Akciókhoz kapcsolódtunk, különböző versenyeken eredményesen szerepeltünk és a tanyaghoz kapcsolódva minden lehetőséget megragadtunk, hogy környezettudatosábbá váljanak a diákok – fogalmazott Balogh Katalin.
– 2019 szeptembere óta egy sikeres pályázat eredményeképpen ismét jogosultak vagyunk az ÖKO-iskola cím birtoklására. Mindezek mögött sok munka, elvégzett feladat van – mondta a földrajz és természetismeret tanár. Szerinte a közeli, illetve távolabbi jövőben fog kiderülni, hogy mennyire volt eredményes a munkájuk. Szemét mentes környezet kialakítása, szelektív hulladékgyűjtés, tiszta falak az iskolában, rendeltetésszerűen használt udvari berendezések, ez mind-mind a jelen kor feladatai közé tartoznak. – Remélem, hogy ráébredtek a környezetvédelem életbevágó fontosságára – tette hozzá a pedagógus.

Beküldés dátuma: 2019. 10. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.