Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr. Gál László jegyző mindenben a segítségére van. Dr. Németh Miklós abban bízik, hogy rövid időn belül megszerzi a szükséges ismereteket.

Beled új aljegyzője gyermekéveit Kiscsornán töltötte, és szülei is rábaközi gyökerekkel rendelkeznek: édesanyja szili, édesapja pedig bősárkányi származású. Dr. Németh Miklós az első hat osztályt a csornai Széchenyiben végezte, majd a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Jogi diplomáját a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg. Első munkahelye szintén Győrhöz köti, ahol a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal idegenrendészeti és menekültügyi szakterületén dolgozott. Szakmai pályafutása során kisebb kitérőnek számít a katasztrófavédelemnél töltött hat hónap, ahonnét osztályvezetői pozícióba hívták vissza korábbi munkahelyére.
2015 nyarán a jogász a migránsválság kellős közepébe csöppent, amit sok munkával teli, izgalmas időszaknak könyvelt el. Az ezt követő esztendők is hasonlóan teltek, hisz hozzájuk tartozott a körmendi befogadóállomás, a vámosszabadi tábor, valamint a letenyei tranzitzóna is. A menekültügyi osztály munkatársaival az akkor hatályos jogszabályoknak megfelelően készítették el a migránsok iratait.
Amikor 2019 nyarán a bevándorlási hivatal beolvad a rendőrség állományába, a szakember a leszerelés mellett döntött. Dr. Németh Miklós három évvel ezelőtt költözött Csornáról Szilba, ahol párjával azóta is újítgatják a nagyszülők régi házát. Mivel új lakóhelyéről több időt és energiát igényel a győri bejárás, szeretett volna közelebb elhelyezkedni. A beledi polgármesteri hivatalhoz az önkormányzat álláshirdetésére jelentkezett.

Dr. Gál László, Beled jelenlegi jegyzője a közeljövőben nyugdíjba vonul, ezért a megüresedő pozíciót meg fogják hirdetni. Dr. Németh Miklós a televíziós interjúban elmondta: szeretné megpályázni az állást, és abban bízik, hogy megfelelőnek találják eddigi tevékenységét.
Magánéletéről annyit mondott, hogy szabadidejében Csornán szokott sportolni ezenkívül párjával kisgazdaságot üzemeltetnek, ami munka után ki is tölti a nap hátralévő részét. Meg van hozzá a családi indíttatás, hiszen nagyszülei mezőgazdasággal foglalkoztak, keresztszülője pedig agrármérnök, így öccsével szinte belenőttek a vidéki életformába. A kézi és a gépi munka egyaránt testhezálló feladatot jelent számára, hiszen a természet és a föld szeretete mélyen beleivódott már gyermekkorában. A későbbiekben is az élhető környezet jegyében szeretné fenntartani minigazdaságát. Dr. Németh Miklós úgy véli, a magyar fajta kutyáinak társaságában jól meg lesz a többi haszonállat, a kiskert pedig az önellátást fogja biztosítani számukra.

Beküldés dátuma: 2020. 10. 21.

További hírek

Hirdetés