Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csukás-sikerek az országos versenyeken

A Csukás-iskola gépésztechnikus szakán tanuló utolsó éves Varga Zsolt az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el. Major Ádám a második, Baumann György a harmadik, Bíró Ádám pedig a negyedik helyen végzett. Pityer Szabolcs hatodikként, továbbá Horváth Mihály a nyolcadikként fejezte be a versenyt. A hét modulból álló megmérettetésen rákérdeztek a munkavédelmi jártasságra, de az egyéb mezőgazdasági és vállalkozási ismeretek is szóba jöttek. A szóbelin minden versenyző azonos témakörből felelt.
A mosonszentmiklósi Hencz József harmadik helyezést szerzett  az összetett Mezőgazdasági Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A Csukás diákjának a szóbeli és a gyakorlati részből álló feladatokat egyaránt meg kellett oldania, de elmondása szerint talán az erőgépekkel foglalkozó kérdésekben volt a legjáratosabb. Hencz József miután befejezte az iskolát, az otthoni gazdaságban szeretné hasznosítani ismereteit.
Horváth Barbara a dísznövény-kertész szakon ért el sikereket. A lány a szóbelin érezte magát a legjobban, de számot kellett adnia a magvetés, a dugványozás,  a mikroszaporítás és a kaszálás témaköréből is. A diák az érettségi után a virágkötő tanfolyamot is el akarja végezni.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.