Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Csornán is kedvelik a gyerekek Magyarország legnagyobb táboroztatási programját

A korábbi években a csornai Széchenyiben tartották az Erzsébet-táborokat, de idén az Arany János iskola volt a gyermekek „főhadiszállása”, ahol olyan nagy termet biztosítottak számukra, hogy bőven elfért még negyvennél is több táborozó. Mostani helyükön is használhatják az udvart, és rendelkezésükre áll a tornaterem is.

Magyarország legnagyobb táboroztatási programja az elmúlt években folyamatosan bővül, így egyre többféle tematikájú tábor közül lehet választani. A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ minden évben benyújtja pályázatát az Erzsébet Alapítványhoz, mert több héten át szeretnék biztosítani a gyermekek számára a napközis tábort.
– Az idei évben is sikeresen pályáztunk, és öt turnust tudunk indítani. Minden héten negyven gyermeket fogadunk, akiknek négy felnőtt biztosítja a felügyeletét – mondta Némethné Élő Zsuzsanna.

Az intézményvezető hozzátette: A tábor megvalósításának meghatározott szakmai feltételei vannak, melyeknek meg kell felelniük. Minden héten más-más tematika szerint állítják össze a programokat. A turnusok első napja mindig az ismerkedésről szól, mivel különböző iskolákból érkeznek a gyerekek, ezért célszerű bemutatkozással kezdeni a tábort. A résztvevők már az induláskor kapnak egy-egy Erzsébet-tábor emblémával ellátott ruhaneműt, mely idén egy kendő lett. A gyermekek egyénileg díszítik és írják rá a nevüket, amit az egész tábor ideje alatt viselni fognak.

Az első héten a fiatalok életkoruknak megfelelő elsősegély oktatáson vehettek részt a Kapuvári Mentők közreműködésével. Ebéd után a győri Marcus Security önvédelmi bemutatóját tekintették meg. Kedden a Sobori Vadásztársaság hivatásos vadásza erdei iskolában mutatta meg a gyerekeknek a környékünkön fellelhető természeti kincseket. Szerdán a sopronnémeti kenukikötőbe látogattak, de aki nem szeretett volna vízre szállni, az is megtalálta a magának való elfoglaltságot. Csütörtökön néptánciskolában folytatódtak a programok, másnap pedig a szombathelyi játszótérre kirándultak.
A második héten környezetvédelmi vetélkezőt szerveztek, délután pedig hip-hop táncoktatáson vehettek részt a táborozók. Másnap a pápai strandot látogatták meg, csütörtökön pedig a soproni Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadasparkba látogattak. A folytatásban számháború, jobaházi kerékpártúra, légvár, lufihajtogatás, kreatív rajzolás várta a gyerekeket.

 

A táborozó diákok a következő hetekben elutaznak Győrbe, de mozizás és játszóterezés, kézműveskedés is lesz. Izgalmasnak bizonyul a helyi tűzoltóságnál és a Pannon-Víz-nél tett látogatás, valamint a Pannonhalmi Lombkorona Tanösvény bejárása. Farádon megtekintik Élő Imre érdekes gyűjteményét, ezenkívül a töltéstavai Kimba Elefántparkot és a soproni Lővér Kalandparkot is meg fogják nézni. A programkínálatban szerepel még baseball- és jógaoktatás, állatkerti túra, vöröskeresztes bemutató, kerékpártúra és lovasoktatás Egyeden.
A szülők visszajelzése is azt mutatja, hogy nagyon jól érzik magukat a gyermekek, és mind az öt héten át igyekeznek változatos programokat biztosítani a résztvevőknek. Van olyan gyermek, aki több turnusban is részt vesz, ezért úgy állítják össze a heti eseményeket, hogy elkerüljék az ismétléseket.
Minden alkalommal közvélemény-kutatást végeznek a gyermekek körében, hogy mondják el azt ami nagyon tetszett, és azt is, ami kevésbé kötötte le a figyelmüket.

Beküldés dátuma: 2022. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek