Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Családi programok a kapuvári gyermeknapon

A kapuvári gyermeknap szervezői olyan kikapcsolódást kínáltak a családoknak, melyen egyetlen szülőnek sem kellett azt mérlegelnie, vajon mennyibe kerül a kicsik szórakozása, hiszen mindent ingyen kínáltak. A felnőttek a család és karrier nap keretében a mindennapi életükben felmerülő problémákra kaptak hasznos tanácsokat.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán nyert támogatásból finanszírozták idén a kapuvári gyermeknapot.
– Kívánom mindenkinek, hogy jól érezze magát ezen a napon, a gyerekeknek főleg, hiszen nagyon sok mindent kipróbálhatnak – köszöntötte a résztvevőket Hámori György polgármester. A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ, valamint Kapuvár Város Önkormányzata által szervezett család és karrier napon a fő hangsúly a gyermekprogramokon volt, hiszen a kisebbek a szereteten alapuló életközösség legfontosabb résztvevői.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy több mint húszféle program és játék várt a gyermekekre: légvár, körhinta, ládacsúszda, lovas kocsikázás, trükkös bringa és egyéb szórakozás, melyen kicsik és nagyok is részt vehettek. A korábbi rendezvények tapasztalatait leszűrve évről évre újítanak a kínálaton. A hagyományosnak mondható közkedvelt játékok mellett megjelent a virtuális szemüveg és szelfigép is az idén. A legfiatalabbak a „babasarokban” találtak maguknak érdekes elfoglaltságot. Megunhatatlan a családok számára szervezett játékos sportvetélkedő, valamint az évente visszatérő rendőr- és tűzoltóautó bemutató. A színpadi produkciók között megtalálható volt a zenés-táncos előadás, a vidám édességosztó show, valamint a bábszínház.
Mint ahogy a Család- és KarrierPont, az EFOP-os projekt is a nők családi és munkahelyi szerepét hivatott összehangolni, illetve az ezzel kapcsolatos összetett problémákra szeretne megoldást találni. Az intézményvezető szerint kevesebben tudják, hogy a szociális központ nem csak a mélyszegénységben élő családok megsegítésével foglalkozik. Az említett EFOP-os pályázat számtalan lehetőséget kínál a társadalmi szerepek, a magánélet és a karrier összehangolására. A kiegyensúlyozott felnőttlét eléréséhez kínálnak olyan programokat, amelyek megállásra, elgondolkodásra késztetik a nőket.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek