Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Céltudatos karatésok a Castrumban

A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben. Az elsődleges cél mégsem a folyamatos előbbrejutás, hanem hogy a gyerekek önmagukhoz képest fejlődjenek – mondta a sportegyesület elnöke.

Mindamellett, hogy a Castrumnál nagyon komolyan veszik a fiatalok felkészítését és versenyeztetését, időnként élményközpontú programokra hívják a sportolókat, akik legutóbb is igazi közösség tagjaként szórakozhattak a hagyományos év végi bulin. Pantelics Péter szerint a castrumosok bőven rászolgáltak a felhőtlen kikapcsolódásra, hiszen eredményes évet tudnak maguk mögött. Náluk mindig zajlik az élet és a karateversenyek előtt és után is találnak alkalmat a feltöltődésre: ilyenek voltak az edzőtáborozások, az ottalvós táborok, a kerékpározás, a lovaglás, a kirándulások és a sárkányhajózás, mely mind-mind színesítette a 2018-as esztendőt.
A juniorok a felnőttek csoportjában folytatták a megmérettetéseket, melyekből lényegesen kevesebbet rendeznek, mint az utánpótlás korúaknak, mégis két Európa-bajnoki címmel gazdagították a sportegyesületet: Németh Veronika bronzérmes, Pantelics Bence pedig ezüstérmes lett, ráadásul a sportolók tavaly már a hetedik-nyolcadik EB-érmüket szerezték meg. A kisebbek első éves versenyengedély kártyával taroltak a különböző rangadókon.
Ügyesség, jó állóképesség, robbanékonyság, száz fekvőtámasz, magas technikai rúgás, számtalan felülés, tíz versenyküzdelem. Aki ennyi mindenre képes, akár fekete öves is lehet. Az 1987 óta karatézó negyvenhét esztendős Kovács Csaba húszéves titánokon felülemelkedve 2019 januárjában szerezte meg a fekete övet. Kitartó tenni akarása nagyon jól példázza, hogy életkortól függetlenül hova lehet eljutni. Az 1 kyut, vagyis barna övet huszonkét évvel ezelőtt érte el, majd a családalapítás és a munka miatt több évtizedet kihagyott. A fáradhatatlannak tűnő karatés először fiával, majd pedig lányával jelent meg az edzéseken, miközben ausztriai építőipari állását sem adta fel.
Az ovi karatésok és a haladók is részt vettek egy januári övvizsgán.
A két korcsoportban megegyeznek a teljesítendő feladatok, mindössze annyi a különbség, hogy a kisebbek tízes egységekben vették sorra a követelményeket. A tizenöt kisgyermek közül öten narancssárga övesek lettek, vagyis övék a második fokozat. Pantelics Péter szerint az a jó, ha a gyerekek minél korábban megszokják, hogy határozott célokat tűznek ki maguk elé.
A Castrum elnöke elmondta, hogy idén is rengeteg tennivaló vár rájuk, majd megmutatta a 2019-es eseménynaptárat, mely szerint alig lesz szabad hétvége.

Beküldés dátuma: 2019. 02. 12.

Kapcsolódó hírek

  • Változások a kiskórházak életében

    Teljes ágykihasználás mellett működik a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs részlege, ami kisebb várólistát eredményezett.

További hírek