Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Brüsszel sorozatban diktálna a magyaroknak

A Fidesz-frakció javaslatára május 31-ig meghosszabbították a nemzeti konzultációs kérdőívek megválaszolásának határidejét. A Kormány több időt akar hagyni arra, hogy az állampolgárok elmondhassák véleményüket. A témáról Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő beszélt kameránk előtt.

Gyopáros Alpár szerint nagyon megijedtek az emberek, amikor két évvel ezelőtt több százezer migráns gyalogolt át Magyarországon. Akkoriban a helyiek illegális bevándorlókkal kapcsolatos véleménye elsősorban a félelemre alapozódott.
Vajon mi lesz? Itt maradnak, vagy továbbállnak? Jönnek még mások is? Kik érkezhetnek: nők, vagy férfiak? Inkább fiatalok, harcosok, esetleg terroristák? Az országgyűlési képviseli ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel találkozott, melyek ugyanarra a jelenségre vonatkoztak, és szinte az összes feltevést a bizonytalanság és a félelem szülte.
Magyarország az elmúlt időszakban számtalan jogi és fizikai lépést tett, aminek köszönhetően az akkori napi tízezres határátlépők száma lecsökkent nullára, vagy egy-kettőre – jegyezte meg Gyopáros Alpár, hozzátéve: – Dupla kerítés védi déli határunkat, ami nem volt olcsó dolog, százmilliárdos nagyságrendben kellett költenünk nemcsak a kerítés építésére, hanem azon eszközök vásárlására, amelyekkel támogatni kell a határt védőket. Szeretnék köszönetet mondani a Rábaközben és Sokoróalján szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozóknak, hiszen sokszor le kellett menniük a déli határhoz. Néha rendkívüli körülmények közt, hóban, fagyban ott álltak a kerítés mellett, és megvédték a magyar határt, s ezzel a mi biztonságunkat.
A riportalany a továbbiakban arról beszélt, hogy ma ugyan nem veszélyeztetik a migránsok az itt élők nyugalmát, ezért a közvélemény hajlamos arra gondolni, hogy a jelenség teljesen megszűnt, és nincs is migrációs veszély Magyarországon. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy közel százezren várakoznak Görögországban, hogy a balkáni útvonalon újra elinduljanak. Sőt több tíz millióan várakoznak Afrikában, Közel-Keleten, Ázsiában is, hogy elinduljanak Európa felé.
– Azóta eltelt két év anélkül, hogy komolyabb migránshullám haladt volna át Magyarországon. Brüsszelből nagyon sok támadást kapunk emiatt, de említhetném a Soros György által támogatott civil szervezeteket is. Ők azt mondják, hogy nyissuk ki a határt, mi meg azt mondjuk, hogy nem. Szá-munkra Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb – hangsúlyozta. Az országgyűlési képviselő fontosnak tartotta azt is tisztázni, hogy elsősorban nem menekültekről beszélünk, mert nincs háborús helyzet azokban az országokban, ahonnét a többség érkezik.
– Mivel brüsszeli nyomás él rajtunk, fennáll a veszélye annak, hogy az unió olyan mig-ránsokat fog Magyarországra telepíteni, akik Nyugat-Európában akarnak élni. A Soros-szervezetek arra ösztönöznek bennünket, nyissuk meg a határt, hogy dél felől is érkezhessenek a migránsok, ezért mi azt gondoljuk, hogy nekünk továbbra is kutya kötelességünk tovább vívni ezt a harcot. Ne hogy valaki azt higgye, hogy ez a küzdelem kellemes bárki számára. Mindenki nyugodtabb lenne, ha csak a fejlesztésekről kellene beszélni, de a veszély adott. Ezért fordult a kormányzat a nemzeti konzultáció keretében hat kérdéssel az állampolgárokhoz – fogalmazott Gyopáros Alpár.
A nemzeti konzultációs kérdések egy része az Európai Unió rezsicsökkentés eltörlését célzó szándékára vonatkoznak. A riportalany arra emlékeztette a tévénézőket, hogy a szocialista kormányok idején duplájára emelkedtek a rezsiköltségek, ma viszont tartósan alacsonyan vannak.
– Az Európai Unió megmondaná azt is, hogy töröljük el a hatósági árat, vagyis ne az állam határozza meg, mennyi lehet a felső összeghatár. Szerintük vissza kellene vezetni a szabadpiaci árrendszer, ami abban a pillanatban sutba vágná a rezsicsökkentés eredményeit és megint az egekbe szöknének az energiaárak. Az Európai Unió azt is meg akarja mondani, hogy milyen adópolitikát vagy milyen munkahely-támogatási politikát folytasson Magyarország, holott az adó kérdése nemzeti hatáskörben van.
Gyopáros Alpár sérelmezte, hogy az Európai Unió sorozatosan olyan témákban próbálja meg a nemzetállamokra kényszeríteni az akaratát, amelyek alapvetően nem uniós hatáskörbe tartoznak. Emiatt is várják az állampolgárok támogatását. Az „Állítsuk meg Brüsszelt!” szlogennel meghirdetett konzultációs kérdések könnyen elérhetőek a nemzetikonzultacio.kormany.hu internetes oldalon.

Beküldés dátuma: 2017. 05. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek