Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Boldogságot sugárzott mások felé

Kovács ILdikó a rábízott gyermekek munkára nevelését tekintette tanítói pályája fő céljának. Mindvégig azt vallotta, hogy életüknek olyan célt és értelmet kell adni, amely túlmutat a mindennapokon és a legjobb erőiket mozgósítja.
Szerinte a hosszú, boldog életet titka, hogy mindenki hozzájáruljon a világ jobbításához, s ne a győzelem legyen az első, hanem az osztozkodás másokkal. Kovács Ildikó élete során több kitüntetést kapott, de úgy érzi, hogy szülőfaluja elismerése a legfontosabb számára. A jelenlévőkhöz azzal a kéréssel fordult, hogy vigyázzanak az iskolára, és ameddig csak lehet, őrizzék meg, mert enélkül ellehetetlenül a település.
A hitre és szeretetre nevelő családban hat gyermek született. Édesanyjától és édesapjától azt tanulta, hogy mindig le kell foglalnia magát. Több mint harminc éve foglalkozik az agyaggal. Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot ábrázoló, valamint szakrális jellegű szobrait és domborműveit saját kemencéjében égeti ki. A Győri Alkotók Napóra Egyesületének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja az alkotás örömének továbbadása.Kovács Ildikó mind az öt testvérével szoros kapcsolatot ápol a mai napig. Két gyermekétől hat unokája született, akik az alkotás mellett kitöltik mindennapjait.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.