Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Bemutatkozott a csornai Hunyadi mb. igazgatója

Kis város, ahol ráadásul mindig fúj a szél – osztotta meg Pál Melinda Csornára költözése utáni első tapasztalatait a Rábaközi Televízióval. – Azóta nagyon megszerettem a települést, hisz nem véletlenül maradtam itt. Időközben megszületett a harmadik fiunk is. Mivel tanár vagyok, az emberek megismernek és kedvesek velem – fogalmazott a Hunyadi mb. igazgatója.

Pál Melinda a Komáromtól 30 kilométerre lévő Búcs községben született. A középiskolában anyanyelvén tanulhatott, de kötelező volt számára a szlovák is, ráadásul nem mindenki kedvelte a magyar nemzetiségieket a városban, ezért már akkor elhatározta, hogy Magyarországon szeretne továbbtanulni.
1995-ben Selye János Gimnáziumban érettségizett, majd a szegedi József Attila Tudományegyetemen magyar szakán folytatta tanulmányait. Jóformán még kézbe se vette a diplomáját, már utolsó évesként állásajánlattal rendelkezett. Első munkahelyén, Szolnok kertvárosi részén, a Szandaszőlősi Általános Iskolában felsősökkel foglalkozott és az osztályfőnöki feladatokkal is megbízták. Nem volt könnyű a feladata az 5-8. osztályosokkal, de kollégáival együtt megoldották a közben felmerülő problémákat.
A felvidéki származású Pál Melinda 2005-ben családjával Csornára költözött, A Rábaközt korábban csak hallomásból ismerte, ezért eleinte szokatlan volt neki az itteni környezet. A magyar nyelv és irodalom szakos tanár 2008-ban óraadóként kezdte pályafutását a csornai Hunyadiban. Három hónap múlva teljes állást ajánlottak neki, és osztályfőnök, valamint munkaközösség-vezető lett, mellette pedig diákönkormányzatot segítő tanárként is tevékenykedett. Tavaly kinevezték közismereti igazgató-helyettesnek, 2023. augusztus 1-jétől pedig mb. vezetőként látja el feladatait.
Pál Melinda véleménye szerint nem egyszerű elődje, Kovács Istvánné nyomdokaiba lépni, aki sok-sok éven át vezette az iskolát. – Próbálok megfelelni az elvárásoknak, mind a fenntartó, mind a diákok és a szülők, valamint a kollégák felé – fogalmazott a mb. igazgató. Elmondta, hogy a hozzájuk jelentkező fiatalok három ágazati alapképzés közül választhatnak: rendészet és közszolgálat, oktatás, valamint gazdálkodás és menedzsment. Amennyiben nem folytatná valaki a tanulmányait, ezekkel a szakokkal akkor is el lehet helyezkedni, mert rendőrökre, titkárokra és óvónőkre mindig szükség van.
A Hunyadiban jelenleg több mint 420-an tanulnak és bíznak benne, hogy a következő tanévben is folytatódik ez a kedvező tendencia. 2023. november 21-én és 28-án délután háromtól ötig tartják a nyílt napokat, ahova a szülőkkel együtt várják a diákokat.
Pál Melinda elmondta, hogy a következő tanévtől – a meglévő oktatási szakasszisztens mellett – egy új szakot indítanak az oktatás ágazaton belül: a Soproni Egyetem - Benedek Elek Pedagógiai Karával együttműködve kezdik meg az okleveles óvodai nevelő képzést. A Hunyadi tantestülete egyébként teljes létszámmal kezdte meg a munkát idén ősztől. Az intézmény közismereti igazgatóhelyettese Szabóné Csordás Zsuzsanna lett, míg a szakmai igazgatóhelyettesi posztot továbbra is Licskai Angéla tölti be. Frissen végzettek és nyugdíjasok egyaránt tanítanak a csornai technikumban, mert szükség van a munkájukra – jegyezte meg a mb. igazgató, aki még nem döntötte el, hogy jövőre megpályázza-e a várhatóan tavasszal kiírásra kerülő vezetői pozíciót.

Beküldés dátuma: 2023. 11. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek