Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beleden helyi játékosokra alapozzák a foci jövőjét

A BSE labdarúgó szakosztálya számít a helyben élő fiatalokra, mert szeretnének visszakerülni a megyei II. osztályú bajnokságba, egyelőre azonban az alacsonyabb szintű III. osztályú szereplésre készülnek. A játékosokban nem okozott törést a visszalépés, jó hangulatban zajlanak az edzések és a mérkőzések.

Beled felnőtt labdarúgócsapata a megyei I. osztály helyett a III. osztályban folytatja szereplését az őszi szezonban. A keret összetétele teljesen átalakuláson ment keresztül, mondta televíziónknak Kovács Béla. A csapatot elsősorban helyi játékosokból állították össze, és mindössze két focista érkezik más településről. – Olyan játékosokat kerestünk, akik az utóbbi időben öregedtek ki az ificsapatból és leigazoltak alacsonyabb osztályokba. Vevők voltak arra, hogy ismét Beleden folytassák pályafutásukat – tette hozzá.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején elmaradt a BSE szokásos családi napja, az utánpótlás edzéseket pedig június elején kezdték csak el, augusztustól viszont visszaáll a korábbi rend. A felnőttek felkészülése július elején kezdődött heti két edzéssel, hétvégenként pedig edzőmérkőzésekkel. Az augusztus első hétvégéjén kupamérkőzéssel indítják a következő szezont és várják, hogy a szövetség hivatalosan is kiírja a rajt időpontját, ami eddigi ismereteik szerint augusztus 15-e lesz.
Nyáron többen hiányoznak az edzőmeccsekről, ami velejárója ennek az időszakban – fogalmazott a szakosztályvezető. Lenzsér Zsolt egykori segítője, Bándoli József lett az új edző, aki ebben a helyzetben nem az eredményekre fókuszál, hanem a megfelelő a játékstílust próbálja kialakítani a fiúkkal.
A vezetőség célja: a helyi erőkre összpontosítva minél jobb közösség kialakítása. Kovács Béla nagyon örül annak, hogy a játékosok az első hívó szóra vállalták a csapatban való szereplést. Önmagáért beszél az edzőmérkőzések hangulata, látni, hogy a játékosok és a szurkolók is nagyon jól érzik magukat.
– Máshol is előfordul, de mi is sokszor megkaptuk, hogy rengeteg a vidéki játékos a csapatban – sajnálkozott Kovács Béla. Szerinte nagyon nehéz úgy összeállítani a keretet, hogy csak helyiekből épüljön fel a csapat, ami még a megyei III. osztályban is gondot okoz. Amennyiben megnyernék a bajnokságot, a játékosok döntésére bíznák, hogy vállalják-e a magasabb osztályban való szereplést.
A BSE ificsapata a szövetség javaslatára a megyei I. osztályban indul, ami fejlődési lehetőséget kínál a fiatalok számára. Ha hosszútávon gondolkodnak, semmiképp sem adhatják fel az utánpótlást: Beleden továbbra is működik a serdülő csapat és a Bozsik-program – tudtuk meg a riportalanytól.
Kovács Béla úgy gondolja, hogy a megyei bajnokságban játszó focistákat amatőröknek kellene tekinteni, különösen a II., illetve III. osztályban szereplő csapatokat. Idén valamennyivel kevesebb pénz jut a beledi focistáknak, de az önkormányzat továbbra is szorgalmazza, hogy legyen helyi foci. – Ennek örülünk és a játékosok nevében is köszönöm, hogy támogatják a futballt, értve a kisebbekre is, mert fontos, hogy egészségesen éljenek a gyerekek – fogalmazott a szakosztályvezető.

Beküldés dátuma: 2020. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek