Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beleden egyre több az óvodás korú gyermek

Változatos programokról gondoskodnak a beledi nyári óvodába járó gyerekeknek. A nagy melegben párakapu alatt hűsölhetnek, és a nagyobbak nagyon élvezik a kézzel-lábbal hajtható körhintát. A körjátékok mellett gyurmázás, bújócskázás várja az óvodásokat.

Gerencsérné Németh Erika a Rábaközi Televíziónak korábban is beszélt arról, hogy nem lesz nyári leállás a beledi óvodában. A szülőknek nagy kiesést jelentett a munka világából, hogy gyermekeikkel egész nap otthon kellett maradniuk. Az óvodai dolgozók szeretnének könnyíteni a családok terhein azzal, hogy egész nyáron várják a gyerekeket.
A hatvanhetes létszámból megközelítőleg negyvenen veszik igénybe a szolgáltatásokat, ettől függetlenül naponta változik a gyerekek száma, mert néhányan kihagynak egy-egy napot az óvodából vagy szüleikkel, testvéreikkel nyaralni mennek.
Az óvodavezető elmondta, hogy a folyamatos nyitvatartás miatt nehezebb megoldani a kollégák szabadságolását, akik ráadásul csak a nyári hónapokban vehetik ki éves pihenőidejüket. Abban bíznak, hogy ha augusztusban csoportösszevonással oldják meg a délutáni altatást, kevesebb óvónő is elengedő lesz a gyermekek felügyeletére.

Gerencsérné Németh Erika elmondta, hogy tizenhárom nagycsoportos szeptembertől már iskolás lesz, huszonegy kisgyermek pedig megkezdi óvodás életét, tehát emelkedő tendenciát mutat az óvodai létszám. A bölcsőde teljes kapacitással működik, és a csoport fele ősztől óvodás lesz. A bölcsődések szüleinek augusztus végén fognak értekezletet tartani, amikor az őszi indulásról is tájékoztatást adnak. Az óvodai beiratkozás online módon történt az idei esztendőben.

A koronavírus miatt nagy erővel takarítottak a dajkák már március hónapban, de a nagytakarítás azóta is folyamatos, mert amelyik teremben átmenetileg nem tartózkodnak a gyerekek, újból megtisztítják és fertőtlenítik – mesélte az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

  • Előadás Csornán: Egyéni boldogság időskorban

    Mindig keressük meg az adott nap ajándékát, mely átsegíthet bennünket az időskor nehézségein – javasolta Világosné Rozsonits Erika, aki összefoglalta a Rábaközi Televíziónak a Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületnek tartott „Az időskor boldogsága” című előadását.

  • Tájékoztató a csornai képviselő-testület 2024. február 22-i üléséről

    Első napirendi pontban tárgyalta meg és fogadta el a képviselő-testület az önkormányzat 2023.

  • Járdák, utak felújítása Beleden

    Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

  • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

    Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

  • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

    Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

Hirdetés