Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Beledben teljes erőbedobással készülnek az új évre

Beled vezetője a napi ügymenet mellet a 2017-es esztendő elsődleges feladatai közt említette a pozitív elbírálásban részesülő pályázatok végrehajtását, mely a szakképzett munkaerő hiánya miatt szerinte nem lesz egyszerű. Mivel még frissek az élmények, Major Jenő megosztotta velünk szilveszteri programjait is.

A mögöttünk hagyott esztendő olyan nehézségeket hozott valamennyiünknek, melyeket Magyarországon és Európában sem egyszerű elfogadnia a békeszerető embereknek. Nem könnyű elvonatkoztatni e súlyos gondoktól, ugyanakkor Major Jenő a munkára koncentrálva bízik abban, hogy az előző évben megkezdett fejlesztések sikeresen végződnek 2017-ben.
– Többször beszéltem már a 2016-ban beadott pályázatokról, melyek elbírálása eddig még nem történt meg. Arra számítottunk, hogy év végére talán kiderül valami, de az eredmények sajnos még váratnak magukra. Amennyiben nyernek ezek a projektek, nagyon komoly munkára kell számítani – hangsúlyozta a városvezető. – Köztudott, hogy működésképtelen óvodánk azon részét is szeretnénk rendbe tenni, amelyet három éve nélkülöznek a gyermekek és az óvónők – tette hozzá.
Beled polgármestere számtalanszor megfogalmazta, hogy pályázati kiírásban reménykedve, forráshiány miatt maradt el a munka. A történetet árnyalja, hogy a másfél évig elhúzódó folyamat lezárásaként tavaly vissza kellett fizetnie a 2011-ben elnyert és 2012-ben végrehajtott pályázatra kapott összeget. A Belügyminisztérium 40 millió forint egyedi támogatásban részesítette az beledi önkormányzatot, s amennyiben ez sem lesz elég, a város saját forrásból egészíti ki a pénzt. Az összeg nagysága miatt közbeszerzési eljárást indítanak és már január eleljén nekilátnak a beruházás tervezésének.
Major Jenő megemlítette a település mindennapos működtetésével kapcsolatos feladatokat is. Év elején a hidegebb idő miatt a télies útviszonyokkal szintén számolni kell és legalább március közepéig ildomos fenntartani a készültséget.

2017-et a felkészülés évének tekinti a beledi ipari parkban letelepülő térkőelem-gyártó vállalkozás, mely 2018 első negyedévében indítja termelőtevékenységét – tudtuk meg Major Jenőtől. Január 1-jétől útdíj megfizetése ellenében használhatják az autósok az M86-os Hegyfalu és Csorna közti szakaszát, mely a polgármester szerint jelentősen javítja a környékbeliek életminőségeit. A televíziónknak nyilatkozó elöljáró feltétlen javulást vár a Rákóczi utca közlekedési viszonyaiban a zebra és a mintegy 200 méter hosszú parkoló megépítésével.

Beledben harmadik alkalommal tartották meg 2016 végén a délutáni szilveszteri futást és gyaloglást, mely alkalomból Major Jenő elmondta jókívánságait a résztvevőknek. A polgármester 12 fős családi társasággal töltötte az esztendő utolsó óráit.

Beküldés dátuma: 2017. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek