Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Ballagás a kapuvári katolikus iskolaközpontban

Elérkeztek a fiatalok életük eredményeinek, értékeinek számbavételéhez; az esti szerenáddal érzelmesen, majd a vidámballagáson, végül pedig ünnepélyesen köszöntek el az iskolától, tanáraiktól és a diáktársaktól. – Kedves lányok és fiúk! Válasszátok a hosszabb utat, a szűk ösvényt, mely csupa kaland és felfedezés. Jó utat, Isten veletek! – búcsúzott a végzős gimnazistáktól az intézmény vezetője.

A Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont végzősei a koronavírus-járvány miatt a megszokottól eltérő körülmények közepette készültek fel az érettségire. A „nehezített pályán” tovább fokozta a lelki terheket a szomszédban dúló háború is. A Kapuvár Város Önkormányzata nevében beszédet mondó Tóth Imre szerint köszönet illeti a fiatalokat, hogy mindezek ellenére becsületesen felkészültek az végső megméretésre. Az alpolgármester kiemelte a pedagógusok áldozatkész munkáját, mellyel felkészítették a tanulókat életük első nagy erőpróbájára.
– Használjátok ki minden pillanatát ennek a napnak, hiszen most minden tekintet rátok irányul. Tanulmányaitok végén, az érettségi re készülve elmondhatják, hogy négy, illetve nyolc évet töltöttetek a kapuvári gimnáziumban, de ezek az évek Kapuvárhoz is kötődnek. Megtisztelő számunkra, hogy annak idején szüleitekkel a kapuvári gimnáziumot választottátok, hogy itt szerezzétek meg az érettségit és a tudást a továbbtanuláshoz – fogalmazott Tóth Imre, aki azt már nem ígérhette meg a fiataloknak, hogy életük folytatása is ugyanolyan vidám és felhőtlen lesz, mint amilyenek a diákévek, de város nagyon örülne annak, ha Kapuváron maradnának, ott dolgoznának és alapítanának családot.
Az alpolgármester végül arra kérte a gimnazistákat, hogy mondjanak köszönetet szüleiknek, nagyszüleiknek, akik mindent megtettek gyermekeik, unokáik gondtalan tanulásáért.

– Gimnáziumi éveitek alatt nagy utat jártatok be, gyermekből fiatal felnőtté váltatok. Nagyon sok mindent megtanultatok, s ezért a saját szorgalmatokon kívül hálával tartoztok szüleiteknek, családotoknak, akik a nyugodt hátteret biztosították a tanuláshoz – mondta Biró Péter. A diákokat búcsúztató igazgató felhívta a figyelmet Ferenc pápa fiataloknak szóló katekézisére, melyben arra kérte őket, hogy sokat beszélgessenek szüleikkel, nagyszüleikkel.
«Erősen vissza kell állítanunk ezt a hidat; üdvösség és boldogság áramlik ott. Az Úr segítsen bennünket, hogy ezáltal a családokban növekedjék a harmónia, az építő harmónia, mely összeköti az időseket a fiatalokkal. Az a szépséges híd, amelyet óvnunk és őriznünk kell. A fiatalok és az idősek közti szövetségen múlik a világ jövője» – szólt az idézet.
A pedagógusok tudásuk legjavát adva igyekeztek segíteni a tanulókat képességeik kibontakoztatásában – hangsúlyozta az intézményvezető, aki megköszönte a végzősök kitartását, mellyel a koronavírus-járvány idején is eleget tettek kötelességüknek. A büszkeség kölcsönös: a diákok nagy elődök nyomdokaiba léphettek, a tanárok pedig az összetartó osztályközösségekre és az elért eredményekre.
– Legyetek hasznos tagjai közösségünknek, hű fiai és lányai a hazának. Ha esetleg később egy ideig külföldön tanulnátok vagy dolgoznátok, akkor is térjetek haza, fordítsátok hazánk javára tapasztalataitokat. Találjátok meg élethivatásotokat, legyetek boldogok a magánéletetekben – köszönt el a tizenkettedikes tanulóktól Biró Péter.

Beküldés dátuma: 2022. 05. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek