Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az új kenyér ünnepén

Az államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepség Kapuváron Szent István és Gizella szobránál kezdődött. Ivanics Ferenc az augusztus 20-i ünnepség és az ahhoz kötődő Szent István-napi vásárok kialakulásáról beszélt, s arról, hogy a jeles esemény szakrális, valamint profán epizóddal is kiegészült: ilyen a körmenet és a tűzijáték. – Nemzet nem létezhet anélkül, hogy ne tudna példákat állítani – folytatta a szónok a történelmi visszatekintő után. Szent királyaink mellett a mai korból is említhetünk olyan érdemes személyt, mint Szigethy Attilát, akire nemrég emlékeztek Kapuváron.  Az országgyűlési képviselő szerint az idei esztendő reménykeltő, mert a jelenlegi kormány  befejezte az új ország alapjainak lerakását, melynek lassan a falai is láthatóak lesznek. Kapuvárt szintén példaként lehet említeni, hisz erős közösséget kovácsolva építik-szépítik a várost.
A Haydn vegyeskar és a városi vermondó stúdió közreműködésével megtartott ünnepi program a Szent Anna-templomban folytatódott, ahol dr. Lukácsi Zoltán atya szentmise keretében áldotta meg az új kenyeret.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.