Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az inkubátorház átadása Beled mikrotérségi központi szerepét erősíti

Az előző és a mostani városvezetést egyaránt megilleti a gratuláció – hangsúlyozta Gyopáros Alpár a beledi inkubátorház átadó ünnepségen. A város fontos mikrotérségi központ, amivel együtt jár, hogy komoly elvárások vannak a környező falvak részéről.

Az inkubátorház olyan szolgáltatásokat vagy helyet nyújt a kezdő vállalkozásoknak, amely megkönnyíti az indulásukat – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője a „Kisvárosi ipari területek fejlesztése” című befektetés-szervezői rendezvényen. Gyopáros Alpár megjegyezte: abban reménykedik, hogy Beled nemcsak megtartja, hanem a jövőben is betölti munkaadó szerepét. Az inkubátorházat körülvevő terület további fejlesztésre szorul, de óriási lehetőségeket is hordoz magában a helyeiknek és a dél-rábaközi kis- és közepes vállalkozásoknak. A beledi önkormányzat a rehabilitálandó területeket lépésről lépésre próbálja szebbé és vonzóbbá varázsolni.
– Ez mindannyiunk érdeke, hiszen amellett, hogy – Győr, Sopron és Mosonmagyaróvár környéke fajsúlyos kereskedelmi ipari és szolgáltatói centrumot képez megyénkben – a Rábaköz többpólusú terület, így nemcsak Csorna és Kapuvár térségébe csoportosulnak a szolgáltatások és beruházások, hanem Beled környékére is.
Major Jenő, Beled polgármestere hozzátette: Örömmel fogja köszönteni a letelepülő vállalkozásokat. Az inkubátorház egy hosszútávú gazdasági fejlesztés első lépcsője.

Beküldés dátuma: 2015. 05. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.