Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az időseket ünnepelték Beledben

A beledi önkormányzat vendégségbe hívta Gyopáros Alpárt a város idősek napi rendezvényére. Az országgyűlési képviselő örömmel fogadta a szíves invitálást, aminek egyfajta viszonzásaként közölte: újabb csoportot kalauzolna az országházban, amennyiben megszervezik a buszos utazást.

Major Jenő negyedik alkalommal köszöntötte a beledi nyugdíjasokat a városi idősek napján. A résztvevők létszáma évről évre gyarapodik, idén több mint százan jöttek el. 

Gyopáros Alpár nagyra tartja azokat az önkormányzatokat, amelyek minden esztendőben ünnepséget rendeznek az idősebb lakóknak, megköszönve nekik évtizedes fáradozásukat. A nyugdíjasok a szakkörök és klubok tagjaként aktívan részt vesznek a város közéletében, de sokan egyénileg is segítenek.
A parlamenti képviselő megemlítette, hogy szeptember végén országházi látogatásra hívta a beledi nyugdíjasklub tagjait, akik közül harmincan éltek a lehetőséggel. Gondolva arra, hogy többen is kíváncsiak lennének Budapest egyik legismertebb középületére, Gyopáros Alpár továbbra is fenntartja meghívását azok számára, akik ellátogatnának a fővárosba. Az utazás megszervezéséhez a Beled vezetőinek közreműködését kérte.

A város lakói igazi közösséget alkotva vesznek részt az adventi gyertyagyújtáson – utalt karácsony közeledtére az országgyűlési képviselő, aki ezt követően elmondta: Beled polgármesterével évek óta keresik a lehetőségét, illetve az anyagi hátterét annak, hogy a Barthodeiszky kastély alsó szintjén lévő három terem egybenyitásával akár háromszáz személy elhelyezésére alkalmas közösségi teret hozzanak létre. Mivel az épület műemléki védelem alatt álló, a szigorúbb szabályok mellett még nehezebb hozzálátni az átalakításnak. – Nagyon bízom abban, hogy a következő évek eredményei közt szerepelni fog a Barthodeiszky-kastély felújítása – fogalmazott Gyopáros Alpár.

Beküldés dátuma: 2017. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.