Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az időseket köszöntötték Páliban

A páli önkormányzat 17. alkalommal tartotta meg idősek napi rendezvényét. Póczik András polgármester az ünnepség elején arról beszélt, hogy ennyi év után hagyományosnak tekinthető a nyugdíjasok köszöntése, de idén némileg eltértek a megszokott menetrendtől.

Póczik András, Páli vezetője miután ismertette az idei nyugdíjas napi programot, átadta a szót Gyopáros Alpárnak. Az országgyűlési képviselő megköszönte a páli önkormányzatnak, hogy minden évben gondolnak az idősekre, hisz a falu legtapasztaltabb lakóit köszönthetik ebből az alkalomból. A képviselő köszönetet mondott Páli vezetésének a legutóbbi időkben végrehajtott fejlesztéseiért, melyek a község idősebb és fiatalabb lakóját egyaránt előnyösen érintik. Kiemelte a járdafelújítást, melyre a központi költségvetés közvetlen támogatása nélkül nagyon nehéz előteremteni a pénzt, de páli talált a problémára megoldást.
Az országgyűlési képviselő arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2014 óta csökkent az országgyűlés létszáma, épp ezért a képviselők nagyobb választókerületen látják el feladataikat. Térségünkben a 75 településen több mint 80 ezer ember él, ezért Gyopáros Alpárnak számtalan alkalommal volt lehetősége részt venni valamelyik település idősek napi rendezvényén.
- Valamennyi alkalommal nagyon szívesen megyek az idősek napi ünnepségre. Elsősorban azért, mert korosztályomnak nagyon nagy hálával és tisztelettel kell adóznia az önök korosztályának – fogalmazott Gyopáros Alpár, aki saját tapasztalataiból okulva kijelentette: a nagymamák és a nagypapák nagyon sokat segítettek, segítenek unokáiknak jövőjük kialakításában, az életben való elindulásban.
Gyopáros Alpár átadta a páliaknak azt az M86-os gyorsforgalmi út egy évvel ezelőtti átadásán készült – dr. Áder János köztársasági elnök által is aláírt, nemzeti színű szalaggal ellátott – emléklapot, mely azt jelképezheti, hogy a községben élők visszakapták a „saját” 86-os útjukat, s vele együtt rég elvesztett nyugalmukat, mert megszűnt a településen áthaladó áldatlan kamionforgalom..

Beküldés dátuma: 2017. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.