Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az időseket köszöntötték Páliban

A páli önkormányzat 17. alkalommal tartotta meg idősek napi rendezvényét. Póczik András polgármester az ünnepség elején arról beszélt, hogy ennyi év után hagyományosnak tekinthető a nyugdíjasok köszöntése, de idén némileg eltértek a megszokott menetrendtől.

Póczik András, Páli vezetője miután ismertette az idei nyugdíjas napi programot, átadta a szót Gyopáros Alpárnak. Az országgyűlési képviselő megköszönte a páli önkormányzatnak, hogy minden évben gondolnak az idősekre, hisz a falu legtapasztaltabb lakóit köszönthetik ebből az alkalomból. A képviselő köszönetet mondott Páli vezetésének a legutóbbi időkben végrehajtott fejlesztéseiért, melyek a község idősebb és fiatalabb lakóját egyaránt előnyösen érintik. Kiemelte a járdafelújítást, melyre a központi költségvetés közvetlen támogatása nélkül nagyon nehéz előteremteni a pénzt, de páli talált a problémára megoldást.
Az országgyűlési képviselő arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2014 óta csökkent az országgyűlés létszáma, épp ezért a képviselők nagyobb választókerületen látják el feladataikat. Térségünkben a 75 településen több mint 80 ezer ember él, ezért Gyopáros Alpárnak számtalan alkalommal volt lehetősége részt venni valamelyik település idősek napi rendezvényén.
- Valamennyi alkalommal nagyon szívesen megyek az idősek napi ünnepségre. Elsősorban azért, mert korosztályomnak nagyon nagy hálával és tisztelettel kell adóznia az önök korosztályának – fogalmazott Gyopáros Alpár, aki saját tapasztalataiból okulva kijelentette: a nagymamák és a nagypapák nagyon sokat segítettek, segítenek unokáiknak jövőjük kialakításában, az életben való elindulásban.
Gyopáros Alpár átadta a páliaknak azt az M86-os gyorsforgalmi út egy évvel ezelőtti átadásán készült – dr. Áder János köztársasági elnök által is aláírt, nemzeti színű szalaggal ellátott – emléklapot, mely azt jelképezheti, hogy a községben élők visszakapták a „saját” 86-os útjukat, s vele együtt rég elvesztett nyugalmukat, mert megszűnt a településen áthaladó áldatlan kamionforgalom..

Beküldés dátuma: 2017. 11. 03.

Kapcsolódó hírek

 • Miénk a legfideszesebb választókerület

  A rábaközi és a sokoróaljai választókerület minden egyes településének legalább egy, de inkább több olyan fontos helyi célkitűzése van, amelynek megvalósításához a nemrég megválasztott országgyűlési képviselő szeretne segítséget nyújtani.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.